13 april 2019 9:30

Accommodatie

Onbekend

Voor een aantal ouders en kinderen is dit een drukke week vol voetbal. Drie avonden schoolvoetbal, twee avonden trainen voor voetbal en dan op zaterdag ook nog voetballen. Net als de avonden afgelopen week is het nu ook weer lekker frisjes op het veld. En dan te bedenken dat het een week eerder bijna 20 graden was en volgende week wordt het zo weer 20 graden.

Vandaag ontvangen wij gasten uit Swifterbant van voetbalclub Swift '64. Een team dat net als ons uit de tweede klasse komt en na een korte kennismaking horen wij dat ook zij het lastig hebben tegen de andere teams. Is dit een voorbode voor een mooie wedstrijd? Een wedstrijd waarin kansen voor ons liggen? We zullen het gaan meemaken.

In het begin zien we zoals we gewend zijn goed voetbal. We weten uiteraard dat ze goed kunnen voetballen, maar de laatste wedstrijden lijkt de concentratie/motivatie een beetje afwezig. Vandaag is dat in het begin niet te merken. We spelen goed over, weten elkaar te vinden en krijgen ook kansen. En na een mooie assist van Brian, schiet Mats ons op een 1-0 voorsprong. Swift krijgt ook wat kleine kansjes, maar Behabelom (die de eerste helft onze keeper was) hield zijn doel goed schoon. Maar ook bij ons bleef het niet bij één kans. Een afstandsschot van Thomas belandt op de lat en een geplaatst schot van Pepijn wordt door de keeper opgevangen. Een tweede afstandsschot van Thomas wordt nog gered door de keeper, maar Mats staat op de juiste plek om de bal binnen te schieten. Met een 2-0 voorprong gaan wij de 1e time-out in.

Het tweede kwart is een periode met leuk voetbal, kleine kansjes over en weer. Swift komt éénmaal vrij voor het doel, maar de aanvaller raakt de bal verkeerd en de bal rolt naast. Door goed verdedigend werk van Pepijn en Romynn komen er weinig tot geen kansen. Aan de andere kant wordt Angelo door Thomas in stelling gebracht om onze voorsprong te vergroten. Angelo doet dit dan ook beheerst. De rust wordt behaald met een 3-0 voorsprong.

De overwinning lijkt een formaliteit, maar we zijn het er langs de kant over eens: de wedstrijd is nog niet afgelopen. En dat blijkt al snel. We hebben een keeperswissel in de rust. Pepijn wisselt van plek met Behabelom en Behabelom moet even aan de nieuwe situatie wennen. Hij verliest even zijn tegenstander uit het oog en tot tweemaal in 30 seconden schiet de tegenstander raak. We staan nog voor, maar het is nu 3-2. Gelukkig herpakt Behabelom zich hierna snel en krijgen we de grip weer terug. Het scoreverloop gaat nu wel wat heen en weer. Eerst geeft Mats een assist op Jens die de bal hard binnenschiet, maar snel daarna komt Swift weer een doelpunt dichterbij.  Op slag van de volgende time-out verovert Jens de bal op het middenveld en met nog een hard schot schiet hij ons op 5-3.

In het laatste kwart mogen en willen we de deze voorsprong natuurlijk niet meer uit handen geven. Wanneer Thomas op links langs zijn man gaat en de bal laag in de verre hoek plaatst lijkt dit ook te gaan lukken. Toch is het Swift die weer snel een doelpuntje terugkomt. Daarna zetten wij een tandje bij. Thomas gaat nog een keer zijn tegenstander voorbij en schiet de bal ditmaal hoog in de verre hoek. Direct daarna speelt Mats zijn tegenstander door de benen en speelt de bal voor de goal langs naar Thomas die de bal met zijn punt binnentikt. En om het moment compleet te maken verovert Brian de bal op links en plaatst de bal laag in de verre hoek. Zo is de stand ineens 9-4. Een geruststellende voorsprong die we natuurlijk niet meer gaan weggeven. Uiteraard scoort Swift ook nog de 9-5, maar dit wordt opgevolgd door een mooi doelpunt van Angelo. Wat vanzelfsprekend weer wordt opgevold door een doelpunt van Swift.
Het slotakkoord is voor ons en dan in het bijzonder voor Angelo. Angelo heeft voor de wedstrijd gezegd dat hij een doelpunt gaat maken op een chique manier.  Door een hoge assist van Thomas, tikt hij in de lucht de bal nog een keer hoog om vervolgens de bal uit de lucht in het doel te schieten. Een mooi doelpunt die de eindstand neerzet van 11-6.

Een verdiende overwinning. Normaal zou ik zeggen dat we dit volgende week gaan doorzetten, maar helaas zijn wij de komende drie (!) weken vrij van voetbal. Pas op 11 mei 2019 staat onze volgende wedstrijd op de planning.