Datum

23 maart 2019 9:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze mooie lentedag mogen wij thuis aftrappen tegen Unicum JO10-2. Onze gasten uit Lelystad hebben slechts 1 wedstrijd gespeeld in deze competitie en hebben deze wedstrijd verloren. Ze zijn dus naar Putten gekomen om hier wat aan te doen. Nu hebben we onze laatste drie wedstrijden verloren, dus wij gaan ze deze wedstrijd zeker niet zomaar geven.

De start van de wedstrijd is goed en een voorbode voor een mooie wedstrijd.  Bij Unicum staat een speler die goed met de bal uit de voeten kan en gedurig door de linies pingelt. Gelukkig zijn wij ook scherp en worden de aanvallen op tijd gestopt en gaan wij zelf over tot de aanval. Één van deze aanvallen is Jens die over rechts de bal speelt naar Behabelom. Behabelom neemt de bal aan en hij schiet hem met binnenkant voet binnen. Dit is anders dan zijn bekende punter, maar als hij zo blijft scoren kan ik er wel aan wennen.
Nogmaals een goed blok van Jens zorgt dat hij langs de lijn kan geven aan Mats. Mats legt aan voor de voorzet, maar zijn schot wordt net geblokt. Ook Unicum doet aan aanvallen en een afstandsschot belandt op de lat, waar een speler van Unicum  de bal voor de voeten krijgt voor de rebound. Echter krijgt hij de bal niet onder controle en Jens kan op tijd het schot blokken. Hierna gaan wij weer. Een pass naar Mats rolt langs hem en de verdediger heen. De verdediger wil de bal aan de keeper laten, maar Mats ziet nog mogelijkheden. Hij glijdt de bal voor de keeper weg, maar helaas net naast.
We bereiken de 1e time-out met een 1-0 voorsprong.

In het 2e kwart starten wij weer goed. Jens dribbelt de bal op rechts in en schiet hem voor de goal langs. Daar staat Thomas prima opgesteld om de harde pass beheerst binnen te schieten. Helaas krijgen we niet veel later ook een tegendoelpunt te verwerken. Uit een corner weet Unicum de bal binnen te koppen. Ondanks de diverse kansen die wij krijgen is het Unicum die net voor rust de 2-2 weet te maken. Onze kansen waren mooie uitgespeelde kansen. Thomas passt de bal naar Jens, maar zijn schot wordt geblokt. Ze proberen het ook andersom, maar ook Thomas zijn schot wordt geblokt. Tot 2 keer toe zelfs. En op slag van rust gaat nog een schot van hem te hoog over het doel heen, waardoor het met de rust nog 2-2 staat.

Het derde kwart is een kwart maar lekkere duels en kleine kansen. De grootste kans is nog wel voor Unicum, maar dit schot wordt door Behabelom (Hij verving in de rust de goed keepende Pepijn) prima tegengehouden. Een doelpuntloos kwart en dus nog steeds de 2-2 stand.

Nu heb ik een nieuw horloge die ook mijn hartslag meet. Ik kwam er, naarmate de wedstrijd het eind naderde, achter dat de spanning toenam en mijn hartslag ook. Het was een mooie pot voetbal en in het laatste kwart komen wij ook weer op voorsprong als Behabelom de bal meegeeft aan Brian die behoorlijk veel ruimte krijgt en de bal lekker inschiet. Hij blijft deze ruimte krijgen en als hij de bal van Thomas krijgt mag hij nog een keer schieten, maar helaas gaat deze recht op de keeper af. Op het laatste gebeurt er een hele hoop. Romynn houdt diverse aanvallen tegen., Angelo en Jens botsten op elkaar met een extra wiskundeknobbel voor Angelo als gevolg en Unicum weet ook nog eens te scoren. In de allerlaatste seconden krijgen ze nog een corner, maar gelukkig wordt de bal weggewerkt.

Het is geen winst, maar wel een wedstrijd met goed voetbal, goed samenspel en coaching naar elkaar. Een uitslag die gezien de wedstrijd een eerlijke uitslag is, al hadden wij graag de winst gehad. Volgende week staan we op eigen veld weer tegen VVOG.