tel. 0341-353497

5 februari, een prachtige dag, het winterse zonnetje erbij en toch best fris aan de pootjes. Maar na een lange winterstop was het vandaag dan eindelijk zo ver. We mochten weer! Ook dit maal had Jari voor een 433 formatie gekozen om te strijden tegen Elspeet.
Stèphan vandaag 35 jaar geworden en daarmee de nestor van het team kwam met klachten van woensdag naar het veld en mocht na de warming up al weer af haken. Voor hem persoonlijk vervelend maar het team was bereid om ook zonder hem diep te gaan.
Wat opviel was de fitheid van de heer Redzic, hij verscheen maarliefst 11kg lichter aan de aftrap.

Om 12:30uur floot scheidsrechter van dienst Michel Pieper voor het begin van de wedstrijd.
We begonnen goed en hadden al snel het betere van het spel en ook zeker meer balbezit. Toch was het onderscheidende talent aan de zijlijn te zien, waar Meiling jr aan de hand van mama de bal langs de lijn dribbelde. Een schreeuw naar papa was nodig om de ban te breken. We waren een kwart wedstrijd onderweg toen de centrale verdediger wat lomp doorhaalde, een vrije trap op ruim 20 meter was het resultaat. Henriko nam plaats achter de bal en schoot deze naar de verre hoek. De keeper pakte de bal maar liet los waarna Jari onhoudbaar fijn afrondde. Hij liet de hele verdediging en keeper volledig kansloos met z'n weergaloze intikker 1-0!!!
Kort na de goal probeerde Elspeet ook meer aan te zetten uit eindelijk resulteerde dit in een aardige kans maar het schot mistte elke richting en verdween over het vangnet. Jasper die vandaag keepte in een redelijk zomers outfit mocht even warmlopen om de bal te halen. Best lekker want een vuistje hier en voetje daar was tot dan toe het enigste wat hij te doen had gehad.
Na ruim een half uur spelen werd, jaja u leest dit goed; Remko (rechter-wingback) vrij gespeeld voor de keeper, uiterst vrij en vallend wist hij de bal in de touwen te werken 2-0.... nee toch niet. Buitenspel. We waren aanvallend sterk maar de eindass was vandaag niet verzorgd waardoor we het ons lang moeilijk maakt.
1-0 bleek ook de ruststand.

In de rust werd Martijn ingebracht voor Henriko, Max bleef langs de lijn met dijbeen klachten.

De 2e helft begon weer goed, we bleven sterker en goed aanvallen. De verdediging en met name de centrale verdediger had daar mentaal moeite mee en had de enkelmaaier mee naar het veld genomen.  Een eerste overtreding bleef op een waarschuwing na onbestraft maar duidelijk werd dat hij meer moeite kreeg met o.a. de bewegelijkheid van Leon.
Na ruim 10 minuten kregen we een corner. Marten achter de bal die vervolgens fijntjes aansneed en het hoofd van Pieter vond. En u denkt dan, die duikt weg, z'n haren in de war nee dat kan echt niet. Maar jawel Pieter besloot anders en koppte de bal onwennig in de touwen 2-0!!
Ook ditmaal zette Elspeet nog maar eens aan om te kijken of er toch niet wat te halen viel. Maar tot grote ergenis van hun eigen wisselspelers schoten ze keer op keer de bal over het vangnet (dit was hun eigen bal en dus moesten ze die steeds maar weet halen).
Na iets meer dan een uur spelen werd Leon andermaal naar de gras gewerkt door de CV van Elspeet. De maat was vol GEEL en meneer mocht 10 minuten uitrusten, ook daar hadden (bleek later) de wissels van Elspeet moeite mee, in Elspeet hanteren ze 8 minuten).
Maar veel belangrijker was de vrije trap. Zou Senaid aanleggen nu Henriko op de bank zat? Henriko vroeg aan hem een wissel aan, maar nee beide werd het niet. Marten besloot aan te leggen en krulde de bal keurig in de korte hoek 3-0 en de spanning was er af!
Na de goal hielden we mede door de man meer situatie het betere van het spel en creerde best veel kansen, toch Martijn? Toch Leon? Helaas de 4e bleef uit en de cv van Elspeet mocht terug keren 11 - 11. Maar dat mocht niet baten met een Senaid die na 80 minuten onvemoeibaar opstoomde (jaja, de fitheid werd getoont) bleken we niet te stoppen en bleven wij de mogelijkheden creëren Een kleine 10 minuten voor tijd viel de goal alsnog. Leon werd vrij gespeeld en schoot de bal hard op de keeper, de hoge bal werd door (de altijd kopsterke) Marten terug gekopt op Unknown en keurig binnen tikte 4-0.
En ondanks dat Stèphan telleurgesteld moest toekijken kreeg hij 4goals en 3 punten als cadeau!

Een goed begin na de winterstop houd ons in de bovenste regionen van de competitie. 19 februari Lelystad (uit) is de volgende wedstrijd, tot dan.