PUTTEN
tel. 0341-353497

Bij aankomst op Sportpark De Putter Eng was het zicht beperkt door de dichte mist, gelukkig trok dit voldoende weg voor de aftrap.
Met 14 man vandaag geen excuus om niet alles te geven en dat bleek nodig tegen een sterk Zwart Wit.

Voor de verandering begonnen we vandaag 12:00uur aan de wedstrijd op veld 2. We probeerden rust te bewaren in de opbouw en via het middenveld de voorste lijn te bereiken, dit ging aardig en we creëerden dan ook ruimte om te voetballen. Ook Zwart Wit probeerde te voetballen vooral via hun verdedigende middenvelder. We probeerden daarom hoog druk te zetten om te voorkomen dat ze tot voetballen kwamen en ook dat ging aardig. Het spel werd vooral gespeelde door de laatste 2 linies van beide elftallen. Echt hele grote kansen waren er de 1e 10 minuten nog niet. Daarna kwam we beter er doorheen en konden we ook vanaf middenveld hoog inschuiven.
Toch kwam de 1e goal daar niet uit, na ruim een kwartier spelen werd een lange bal van Zwart Wit door Senaid opgevangen, hij speelde direct de bal naar Stèphan die met wat geluk de bal direct de diepte in speelde, Leon kwam daardoor 1 op 1 en met een zuivere schuiver was de 1-0 daar. Kansen op de 2-0 volgden maar voor rust liet de eindpass het bijzonder vaak afweten. Ook Zwart Wit kreeg daarna wat kansen maar tot score kwamen ze nog niet.
We combineerden best aardig en speelde met regelmaat iemand vrij, zo kreeg Leon de bal die hem vervolgens prima binnenschoot, buitenspel (twijfelachtig). Kort daarna werd Jari in de ruimte aangespeeld, de verdediger speelde de bal weg en nam Jari mee, penalty. Zwart Wit was woest op het besluit, je kan hem geven maar had ook niet gehoeven. Uit eindelijk besloot de scheids de corner toe te kennen i.p.v. de strafschop.
Niet veel later kreeg Senaid de bal met een prima pass bij Marten, die faalde niet 2-0. De kansen bleven aanhouden maar steeds maakte we het niet af of was de eindpass niet goed. Een eindpass die wel doorkwam, kwam bij Leon. Hij schoot de bal via de voet van de keeper, corner. Marten nam deze en Stèphan kwam bij de 1e paal hoog genoeg en kopte de bal binnen 3-0. Qua spelbeeld verdiend. Zwart Wit gaf zich echter niet gewonnen en nog voor rust werd het 3-1, een ongelukkige schuiven schoot onder de keeper door. 3-1 bleek ook de rust stand.

Na rust 13 man over Jari geloofde het wel. Met een paar omzettingen waren we klaar voor het 2e deel. In de 2e helft werd het meer en meer tegenhouden, Zwart Wit kreeg meer grip op de wedstrijd en wij gingen heel slordig met het balbezit om. Het resulteerde uit eindelijk ook in een goal voor Zwart Wit, afgekeurd de keeper had de bal vast waarna deze losgemaakt werd. Bleef 3-1. Inmiddels mocht Stèphan een nieuwe positie uitproberen centraal achterin. Iets wat onwennig was hij al snel zijn man kwijt, gelukkig was het buitenspel.
We speelden niet slecht maar waren slordig en erg onrustig aan de bal, hierdoor leverden we deze steeds snel in. Na ruim 70minuten was het echter een uitstekende bal van Henriko op Leon, hij kwam direct achter de laatste lijn vrij en kon door op de keeper, deze omspeelde hij en schoot de bal zonder enige twijfel en vol overtuiging “zuiver de kruising in” 4-1.
De punten zouden binnen moeten zijn, maar Zwart Wit bleef wel aanzetten. Opnieuw was Stèphan zijn man even kwijt, deze draaide en schoot, Stèphan zelf maakt een sliding in de hoop de bal te blokken, echter veranderde deze van richting waardoor ook de doelman kansloos was 4-2. Daarna werden we beide niet meer gevaarlijk, met uitzondering van de middenvelder van Zwart Wit die met een hoog been gevaarlijk ingreep bij Leon. Leon mocht van geluk spreken dat zijn been los van de grond was waardoor serieuze schade uitbleef. Senaid was terecht boos en wilde verhaal halen, de middenvelder was daar niet van gediend en greep Senaid bij z’n keel.
Rood was het gevolg en de beste man mocht 5minuten voor tijd alvast gaan douchen. Een smet op de wedstrijd die dit helemaal niet nodig had.
Gelukkig geen schade en een 4-2 overwinning waar we opnieuw hard voor gevochten hadden.
Volgende week wacht nog 1 pot voor de winterstop, uit bij ASV Dronten.