8075CK
ELSPEET
tel. 0577-491588

Na een teleurstellend begin aan de competitie was het vandaag tijd voor verbetering. En doordat we met 14 man waren hadden we vandaag dan ook eindelijk eens voldoende wissels, dit bleek later hard nodig.

De eerste helft kwam moeizaam opgang, de heren van Elspeet hanteerde vooral de lange bal meestal richting hun rechtsbuiten. Zijn snelheid werd echter teniet gedaan door een minstens net zo snelle en goed spelende Erik.
Aan onze zijde probeerde we meer te voetballen via het middenveld en naarmate de 1e helft vorderde kwamen we goed door, door elke linie te gebruiken. Toch volgde er een korte fase waarin Elspeet de druk er op kreeg en hield, daarbij viel een afvallende bal goed voor de voeten van een middenvelder die de bal laag over de grond binnenschoot 1-0. Een vervelende tussenstand maar van onrust was geen sprake, mede ook doordat de kansen aan onze zijde zich ook opstapelden. Een paar schoten van afstand, ingekopte corners, op het laatst onderschepte voorzetten, tot een doelpunt leidde het nog niet. Toch kwam naar goed voetbal van achteruit de bal goed door op Leon die vol naar binnen getrokken was. Een prima pass op Marten resulteerde in een knap binnen gevallen/gegleden 1-1.
Het speloverwicht hield aan in ons voordeel en als snel na de gelijkmaker vond Leon opnieuw de ingelopen man via een teruggetrokken passe 1-2 en daarmee werd het spelbeeld ook juist vertaald in de score. Even bleef het aan 2 zijden rustig, maar op slag van rust lanceerde Jari met een lange bal Stèphan, deze had niet veel opties en besloot de bal over de keeper heen te lobben, een heerlijke 1-3 op slag van rust!

Na de thee een paar wissels, maar het spelbeeld bleef gelijk. Het speelveld werd wel groter waardoor het soms rommelig leek. Vervelend genoeg probeerde Leon een combinatie met Stèphan op te zetten, deze begrepen elkaar niet waardoor Leon achter zijn eigen bal aan ging met het gevolg; een verrekte hamstring. Jari kwam terug binnen de lijnen en Henriko schoof door naar de voorste linie. Een paar kleine kansen volgden maar het spelbeeld bleef wat rommelig.
Een minuut of 10 na het uitvallen van Leon viel ook Stèphan uit, na kort aanzetten voelde ook hij z’n hamstring. Senaid viel in en daarmee schoof Gerwin door naar de spits.
Een paar lekkere actie op links van Henriko en een minstens net zo fraaie voorzet met z’n puddingbeen stelde Marten in staat om het te proberen, helaas bleef de 1-4 uit.
Een kwartier voor tijd moest ook Erik de strijd staken, Remko kwam terug binnen de lijnen in zijn plaats.
Daarna kregen wij nog een aantal opgelegde kansen maar Marten en Henriko kregen het leer niet opnieuw in de touwen. Elspeet probeerde op zijn beurt nog een aansluitingstreffer te maken, maar tot echte kansen leidde dit niet.
Voor ons nog wel gevaarlijke momenten; een vrije trap van Marten in het zijnet, een schot van Henriko rakelings naast, een inzet van Martijn, een geblokt schot van Henriko en nog een poging van Marten… de bal wilde er maar niet in.

1-3 bleef daarmee ook de eindstand en daarmee was de 1e overwinning in de competitie een feit.
Met een wedstrijd meer bezetten we momenteel de 1e plek, maar ASV Dronten won met 12-0 en het licht in de verwachting dat zij na de inhaal wedstrijd P1 overnemen.