Verkeerde 2e-klasser.

5 oktober 2017 18:30


Op deze donderdagavond zijn wij uitgenodigd door Veensche Boys voor een oefenpotje tegen hun JO9-1.

De JO9-1 van Veensche Boys speelt in de 1e klasse en wilde graag oefenen tegen een elftal uit de 2e klasse. Wij daarentegen wilde ook graag oefenen tegen een team uit de 1e klasse, gewoon om te kijken waar wij op dit moment staan.

Het was de hele dag onrustig qua weer, maar op het moment dat we moeten gaan voetballen is het droog. Mooi voetbalweer al blijkt achteraf dat het voor de supporters wat aan de koude kant was.

Na de start van de wedstrijd gaan beide teams er vol in en lijkt er van een oefenpotje geen sprake. Beide teams willen winnen. Wij zijn verdedigend sterk bezig en ook aanvallend komen de nodige voorzetten, echter zijn deze net niet scherp genoeg om tot een doelpunt te kunnen worden bevorderd. Veensche Boys komt er af en toe wel door maar echt gevaarlijk worden ze nog niet. Het moment dat ze wel gevaarlijk kunnen worden blokkeert SDC een aanval maar daarbij wordt een overtreding gemaakt. Met als gevolg een penalty die wordt benut door Veensche Boys waardoor wij op een achterstand komen van 1-0. Tot halverwege de wedstrijd krijgen we nog de nodige kansen maar toch gaan we ook met een 1-0 achterstand de rust in.

In de rust kwamen we er overigens achter dat ook deze spelbegeleider de regels niet helemaal kende, want ook hier werd het getolereerd als een bal vanaf de zijlijn direct werd ingeschoten. Het is maar een oefenpotje, maar toch lijkt het me dat de regels van de KNVB gewoon gevolgd moeten worden. Omdat het een oefenpotje is, later we de spelbegeleider zijn gang maar even gaan. 

Na rust lijkt SDC een tandje bij te zetten en hebben zij ook de druk naar voren. Hier komt een corner uit die die Sem wordt voorgebracht en schitterend door Ralph binnengekopt. Niet veel later wordt opnieuw een corner door Sem voorgegeven welk opnieuw door Ralph wordt binnengeschoten alsof hij dit elke dag doet.
Nu hebben ze ook echt de smaak te pakken want luttele seconden later draait Noah mooi weg van de verdediger en schiet onberispelijk raak. De stand wordt daarmee 1-3.

Veensche Boys krijgt ook wel kansen, maar worden vaak gestopt door de verdedigers en goed keepende Renzo. Toch weet Veensche Boys er één bal in te krijgen en de spanning terug te brengen tot 2-3. Nou ja, spanning....
SDC is nog steeds de betere ploeg al speelt Veensche Boys lang niet slecht. Het aanvallen gaat door en wanneer Ralph wegdraait van zijn tegenstander heeft hij alle ruimte om te scoren. Bij weer een corner tikt Jasper de bal in de korte hoek.
Naast deze mooie doelpunten zijn er ook kansen die helaas net naast de verkeerde kant van de paal belanden.
In de slotminuten verovert Jasper de bal achter in de verdediging en voert dan een complete Messi uit. Hij sprint langs de zijlijn om uiteindelijk naar binnen te snijden richting goal en de bal strak onderin de korte hoek binnen te schieten. Na een mooi schot van Bram die gestopt wordt door de keeper schiet Thomas de rebound met zijn chocoladebeen de 2-7 in het net.

Met een mooie uitslag gaan wij naar huis. En zoals de kinderen zelf zeiden: "Ze hebben de verkeerde 2e klasser laten komen."
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!