Cookie beleid SDC Putten

De website van SDC Putten is in technisch beheer van VoetbalAssist en gebruikt cookies. Hieronder de cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.

Functionele cookies

Voor een goede werking van de website worden deze cookies altijd geplaatst.

Analytische cookies

Google analytics Toestaan Niet toestaan

Marketing cookies

Facebook Toestaan Niet toestaan

Plus Wilmink

Ambachtelijke slager PLUS Wilmink snijdt kwaliteitsvlees zelf

PLUS Wilmink in Putten wil uniek zijn als supermarkt met een ambachtelijke slagerij. Eigenaar Jeroen Wilmink heeft zijn broer Daniël als ambachtelijke slager naar Putten gehaald. Daniël werkt fulltime in de winkel. ,,Wij willen ons onderscheiden door eigen gehakt te draaien en rundvlees te snijden. Tegen de stroom in, want landelijke ketens kiezen vaker voor voorverpakt vlees.”

Door Marco Jansen

De broers werken al jaren samen. Jeroen Wilmink: „Ik vind dat er beleving moet zijn in een supermarkt. Het personeelslid dat je achter de toonbank aan het werk ziet, waar je een praatje mee kan maken. De slager is onderdeel van de sfeer en de service die je de klant wilt bieden. Wij snijden ons vlees nog zelf. Door stijgende loonkosten doen veel supermarkten dat steeds minder en komt het vlees voorverpakt binnen.”

Over het verschil zegt Daniël Wilmink: „Vlees snijden gaat vaak machinaal en dan wordt niet altijd de juiste standaard aangehouden. Als je de verkeerde snijrichting kiest kan rundvlees taai zijn. Ik heb de eigen hand erin en dat zorgt voor een betere snit dan in de fabriek. Ik wil dat de klant een mooi stukje vlees krijgt wat netjes gesneden wordt. Ik weet wat ik verkoop, omdat ik het zelf snijd.”

plus.JPG

Daniël vindt de interactie met klanten heel belangrijk. „Mensen gunnen zichzelf tegenwoordig niet meer de tijd om lekker te koken en daardoor verandert de rol van slager in die van adviseur. Vanuit mijn eigen ervaring geef ik mensen tips en inspiratie om toch lekkere dingen te maken. Ik leer ook van klanten als zij lekkere recepten hebben. Mensen willen zichzelf verwennen met luxe en willen voor kwaliteit betalen. Ze willen lekker eten en vinden het belangrijk dat ze goed eten.’’

Daniël  weet wat hij verkoopt. „Ons rundvlees is van hartstikke goede kwaliteit. Het zijn mooie producten. Als ambachtelijke slager maak ik eigen specialiteiten. Bij mooi weer zijn dat lekkere spiesjes, ovenschaaltjes met biefstukreepjes en champignons en ovenschaaltjes met varkenshaas. In de zomerperiode kan ik zo een barbecueschotel klaarmaken op bestelling. In het najaar maak ik lekkere hamburgers, snijd riblappen en maak stoofvlees als winterkost.”

Boerentrots
Op de vleesafdeling van PLUS Wilmink wordt sinds april 2021 het versmerk Boerentrots gevoerd voor kip, kalfs-, lams- varkens- en rundvlees. De PLUS-keten wil maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft daarvoor afspraken gemaakt met leveranciers. Ze wil de keten verder versterken en verduurzamen. Jeroen: „PLUS is al jaren de meest duurzame supermarktketen. Je ziet in de handel dat vlees overal vandaan wordt gehaald. Wij maken duidelijk de keus voor vlees uit Nederland en maken de herkomst inzichtelijk.”

Daniël: „Ons rundvlees is sinds 2015 van Blonde d’Aquitaine en heeft het Beter Leven keurmerk 2 sterren van de Dierenbescherming. De kalveren worden in Frankrijk geboren en de eerste vijf maanden door de moederkoe opgevoed. Daarna worden ze naar Nederland gehaald en groeien verder op bij Nederlandse boeren. We kiezen de fokkers, de boeren die ons vlees kweken. Zij verbouwen de diervoeding grotendeels zelf. De dieren verblijven in royale stallen met volop stro, frisse lucht en bewegingsvrijheid.”

PLUS heeft ook sinds 2019 een gesloten keten met vijftien varkensboeren door het land. Stuk voor stuk familiebedrijven die aandacht hebben voor het welzijn van de dieren en voor het milieu. „Deze boeren telen voor ons, wij bepalen het voer wat ze krijgen zodat de varkens goed gerijpt worden, waardoor het varkensvlees veel smakelijker wordt. Wij hebben inzicht in de herkomst van het verse varkensvlees. Het hele varken wordt van kop tot kont verwaard. We willen deze samenwerking opschalen naar 40 boeren door het land. Het PLUS varkensvlees heeft het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming.”

De Boerentrots scharrelkippen groeien op bij Nederlandse kippenhouders die extra leefruimte hebben in de stal en een overdekte uitloop naar buiten. Ze kunnen scharrelen door de laag strooisel. Doordat de kippen langer leven en meer bewegen, is het vlees erg smaakvol met een stevige structuur. De PLUS kip van Boerentrots heeft het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. Ook het kalfs- en lamsvlees komen van Nederlandse boeren. Het jonge vee loopt vrij rond op de boerderij en buiten in de wei, waar ze gras eten en frisse lucht hebben.

Jeroen: „We vinden een goede leefomgeving voor het dierenwelzijn belangrijk, ook omdat je heel mooie kwaliteit stukken vlees krijgt, en maken ook afspraken zodat de boeren de juiste prijzen krijgen. We gaan samenwerking met de boeren aan en laten zien dat het ook anders kan. De consument kan hierdoor een verantwoorde keuze maken.”

Plus Wilmink
Gervenhof 4, 3882 AT Putten
0341-353714
www.plus.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!