DUNO D. - S.D.C. Putten 2-3 .

13 april 2019 19:45

S.D.C. Putten heeft vanmiddag in Doorwerth de eerste overwinning op natuurgras behaald. De wedstrijd kende een bizar verloop, het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub. DUNO had het meeste balbezit en het spel speelde zich af op de Puttense helft.
In de 9e minuut mocht S.D.C. Putten een vrije trap nemen op ruim 25 meter van het doel van doelman Patrick ter Mate. Rick van den Brink nam de vrije trap en schoot schitterend raak 0-1.
Nog geen 2 minuten later straften de Puttenaren slordig uitverdedigen goed af en scoorde Rob Knul de 0-2. Nog geen 5 minuten later werd het nog gekker, opnieuw werd een pass in de opbouw van de thuisclub onderschept, nu haalde Wilbert Thomassen de trekker over, hij scoorde de 0-3.
Ongeveer 5 minuten later scoorde Christian Gandu namens DUNO de 1-3. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft opnieuw een veldoverwicht voor de thuisclub, al wist S.D.C. Putten er wel een aantal keren gevaarlijk uit te komen en kregen de Puttenaren een aantal 100 % kansen om de wedstrijd definitief te beslissen.
Toen Ryan Bouwmeester in de 80e minuut 2-3 scoorde, leek het erop dat de thuisclub alsnog erop en erover zou gaan. De druk op het doel van Martin van Barneveld nam toe, maar de Puttense verdediging hield stand. Vijf minuten voor tijd moest DUNO verder met tien man omdat Christian Gandu tegen een domme rode kaart aanliep wegens slaan.
Met tien man werd de druk wat minder en ook in de slotfase kregen de Puttenaren nog enkele goede kansen om de 2-4 te scoren.
Doelpunten vielen er echter niet meer, dus eindigde deze wedstrijd in 2-3. Met deze overwinning nestelt S.D.C. Putten zich stevig op de 7e plaats.

Vanmiddag een duel tussen de nr. 8 ( DUNO D. ) en de nr. 7 ( S.D.C. Putten ) van de hoofdklasse B. Het verschil tussen beide teams bedroeg voor aanvang van de wedstrijd 3 punten in het voordeel van de Puttenaren.

Trainer Michael van den Berg kon vandaag niet beschikken over Sander Duits ( verplichtingen bij R.K.C. Waalwijk ), hierdoor speelde Vincent ter Burg op het middenveld en nam Martijn Duits de positie van centrale verdediger voor zijn rekening.

De thuisploeg zette S.D.C. Putten al snel vast op de eigen helft en gedurende de eerste tien minuten leek het erop dat de Puttenaren een moeilijk middagje tegemoet zouden gaan.

Bij DUNO D. lopen veel spelers met betaald voetbal ervaring, individueel zijn ze allemaal technisch goed onderlegd en wanneer ze een klein beetje ruimte krijgen kunnen ze goed voetballen.

In de 5e minuut schoot Kevin Sissing vanuit de draai op de rand van het strafschopgebied op doel, maar doelman Martin van Barneveld wist deze doelpoging tot corner te verwerken.

In de 9e minuut van de wedstrijd werd Jurian van den Brink onreglementair ten val gebracht en mocht S.D.C. Putten een vrije trap nemen op ruim 25 meter van het doel van de thuisclub.

Terwijl er een sneeuwbui over sportpark De Waaijenberg  trok, nam Rick van den Brink de vrije trap en schoot schitterend raak, hij bracht zijn team daarmee op een 0-1 voorsprong.

Nog geen twee minuten later joeg Kees Pluim verdediger Hans Cooke goed op in zijn eigen strafschopgebied, Pluim veroverde de bal en gaf voor op Rob Knul die van dichtbij de 0-2 tegen het net schoot !

Weer enkele minuten later zetten Jurian van den Brink en Kees Pluim opnieuw goed druk op de achterhoede van DUNO D.. Dit resulteerde erin dat Vincent ter Burg de bal kon onderscheppen. Ter Burg speelde Wilbert Thomassen aan , Thomassen liep tussen twee verdedigers door en scoorde 0-3.

Ongeveer vijf minuten hierna deed de thuisploeg wat terug uit een voorzet van Purrel Fränkel scoorde Christian Gandu de 1-3.   Na ongeveer een half uur spelen was er opnieuw een hachelijk moment voor het Puttense doel. Thomas Amende probeerde een inzet van Christian Gandu onschadelijk te maken, maar raakte daarbij de bal niet helemaal lekker, de bal belandde tegen de onderkant van de lat van het Puttense doel, maar tot opluchting van alle Puttenaren stuitte de bal weer terug het veld in.

Gescoord werd er niet meer in de 1e helft, zo brak de rust aan met een 1-3 stand.

In de tweede helft ging de thuisploeg fanatiek op jacht naar de aansluitingstreffer.  In de beginfase van de tweede helft kreeg Kevin Sissing een redelijke scoringskans, maar doelman Martin van Barneveld kwam goed uit zijn doel en wist de bal te bemachtigen.

S.D.C. Putten gaf de tegenstander nu minder ruimte, waardoor DUNO D. meer moeite had om langdurig in balbezit te blijven dan in de eerste helft. Na ongeveer een uur spelen besloot trainer Jan Oosterhuis zijn eerste wissel toe te passen, hij haalde Anass Aamri naar de kant en bracht de van Spakenburg gehuurde Nick de Bondt binnen de lijnen.

Kort hierna was er een goede mogelijkheid voor S.D.C. Putten, Wilbert Thomassen ging goed door aan de linkerkant van het veld, hij gaf de bal goed voor, maar de inglijdende Rob Knul kon net niet bij de bal en ook Jurian van den Brink kon er net niet bij, waardoor een verdediger voor opruiming kon zorgen.

Met nog ruim twintig minuten te spelen haalde Michael van den Berg Wilbert Thomassen naar de kant en Kevin van der Vlag nam zijn plaats in.

De spanning in de wedstrijd nam toe, DUNO D. probeerde de aansluitingstreffer te forceren, waardoor S.D.C. Putten meer ruimte kreeg om via een snelle omschakeling de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Via een verre en goede uittrap wist doelman Martin van Barneveld, Kevin van der Vlag te bereiken. Van der Vlag nam de bal goed mee en haalde op de hoek van het zestien meter gebied uit, zijn schot kaatste via de binnenkant van de paal en de onderkant van de lat echter weer het veld in.

De wedstrijd golfde nu op en neer. Martin van Barneveld verrichtte enkele prima reddingen en aan de andere kant kreeg Rob Knul nog een goede mogelijkheid op aangeven van Vincent ter Burg. Knul speelde de bal echter iets te ver voor zich uit, waardoor hij in een moeilijke positie kwam om op doel te schieten.

Van der Vlag liep nog een keer iedereen eruit en kwam oog in oog met doelman Ter Mate,. De doelman wist de inzet van de Puttense aanvaller onschadelijk te maken.

Met nog een  kwartier te spelen opnieuw een wissel bij de thuisclub, verdediger Hans Cooke verliet het veld, hij werd vervangen door Shapoul Ali.

In de 80e minuut liet Rick van den Brink de bal iets te ver van zijn voet stuiteren, waardoor de bal bij Ryan Bouwmeester kwam, deze haalde hard uit en scoorde de 2-3.

DUNO D. ging er nu weer in geloven en de druk op het Puttense doel nam toe, aan de andere kant kreeg S.D.C. Putten ook een aantal goede mogelijkheden om de 2-4 te scoren, deze mogelijkheden werden echter niet goed uitgespeeld.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Christian Gandu een slaande beweging richting Vincent ter Burg, waarvoor hij terecht de rode kaart ontving van de prima leidende scheidsrechter Eijgelsheim.

Aan het einde van de reguliere speeltijd werd bij DUNO D. ook Kevin Sissing nog vervangen door Joey Godée.  De thuisclub moest het in de slotfase doen met tien man, hierdoor werd het weer wat moeilijker om de Puttenaren onder druk te zetten. In blessure tijd rolde een inzet van Giovanni  Scharrenberg nog net voor het Puttense doel langs.  Uiteindelijk slaagde S.D.C. Putten erin de overwinning over de streep te trekken.

Met 37 punten uit 25 wedstrijden staat S.D.C. Putten nu vrij stevig op de 7e plaats.

Volgende week komt v.v. Berkum op bezoek in Putten. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Ook van de wedstrijd tegen DUNO D. heeft Melis Geurts een fotoverslag gemaakt.