Ook 1e uitwedstrijd gewonnen door SDC2 tegen NSC 2 (1-3)

30 september 2023 19:30

Net zoals 2 weken geleden werd ook nu NSC 2 met 1-3 aan de zegekar van SDC 2 gebonden.
De openingstreffer kwam op naam van Wouter de Bruin, daarna volgde nog een tegentreffer, maar vlak voor rust zorgde weer Wouter met zijn 2e treffer voor de 1-2.
Gelijk na rust verzilverde Xander de Lange een penalty en werd het 1-3, behoudens enkele kansen kwam er verder in de uitslag geen verandering.

Verslag NSC 2 – SDC 2 (dd 30-9-2023)

Ik zou vandaag geen verslag maken maar door omstandigheden kon ik vandaag wel bij de wedstrijd zijn al kwam ik wel te laat, dat kwam omdat ik geen auto had en niemand mij weg wilde brengen hoe jammer is dat,  er werd gewoon gezegd: ‘Je pakt de bus maar (alsof die bij NSC stopt) of de fiets, het is mooi weer, dus’, zwaar in de mensheid teleurgesteld  en met de rekenschap dat niemand me zo sympathiek vindt als ik dacht, heb ik het laatste maar gedaan en de stalen ros gepakt en chagrijnig de 8 kilometer naar Nijkerk gefietst.

Voordat ik dit korte verslag begin (had geen papier en pen bij me) moet ik het heuglijke nieuws van afgelopen week vertellen, onze assistent MOW is vader geworden van zoon Owen en wat is hij daar blij en wij blij voor hem, we gunnen hem dit zo erg, dus ook proficiat namens geheel SDC en veel geluk met Owen.

Zoals gezegd kwam ik iets te laat aan op het park maar ik had niet veel gemist volgens mijn buurman Gerard, dus we gaan maar van start met hetgeen ik me kan herinneren.

Het eerste wat ik zie is een vrije bal genomen op een mooie afstand van de goal van NSC , Camilo erachter en die krult hem zo de goal in, althans dat dacht ik, maar de uitstekende doelman van NSC wist hem nog net uit het doel te ranselen, een afstandsschot even later leek ook onder de lat te caramboleren, maar al weer wist de keeper met een razendknappe redding de nul te houden.

We blijven heer en meester, geven weinig weg, en zijn steeds dreigend richting het Nijkerkse doel, we krijgen ook kansen als de druk groter wordt, eerst kopt Wouter nog een bal uit een corner weer richting cornervlag, maar een fractie later wordt een corner van Wesley panklaar gelegd voor weer Wouter die de bal snoeihard met zijn kop de touwen injaagt. (0-1)

De man van de assist van zo even Wes  ging een kwartiertje later de fout in en luidde een aanval in voor NSC die uiteindelijk doeltreffend was en zo  was het weer gelijk, eigenlijk tegen de verhouding in, maar dat doet er niet toe, alleen doelpunten tellen. (1-1)

Vlak voor rust komt weer via Wes de bal voor en met enigszins gepruts weet weer Wouter de 1-2 aan te tekenen, hoe die het doet , doet hij het, maar hij heeft er binnen 45 minuten wel 2 op zijn naam staan.

De tweede helft eenzelfde beeld al krijgen de Nijkerkers wat meer kansen, maar dit is ook de wedstrijd van de keepers die beiden magnifiek stonden te keepen en konden eigenlijk op geen fouten betrapt worden; de rust is nog geen minuut oud, ik zal even bij het begin beginnen, en dan ligt de bal al op de stip, gelukkig wel voor ons, de scheidsrechter wees resoluut naar de stip na opzettelijk hands in de 16, Xander wist wel raad met deze geboden kans en zo is de 2e helft nog pas net begonnen en zitten we al op rozen met 1-3; voor de rest kwamen we niet echt meer in gevaar, behoudens de paar reddingen van Tristan die ik eerder al verpakte in mijn mening over de keepers vandaag.

Ik ga geen woorden meer vuil maken aan de 3 festivalvierders die er niet bij waren, dat helpt toch niet, ik denk waarom kopen jullie niet een paar oortjes en ga lekker op de bank liggen housen, hiphoppen of wat voor muziektroep er tegenwoordig op de markt is, oeps laat ik me toch weer gaan.

Rest mij nog wel Patrick Schuchard en Maurice van Losenoord te bedanken voor het beschikbaar stellen van hun voetballichaam.

Vandaag weer een makkelijke overwinning, tevens verdiend omdat bijna alle spelers goed op hun niveau speelden, het team raakt goed op elkaar ingespeeld, en belangrijk, we kunnen ook winnen als er een paar stukken van het schaakbord zoek zijn, echt wel weer genoten vandaag en daar hielp ook het heerlijke nazomerzonnetje bij.