SDC 2 knokt zich thuis met 10 man naar 4e zege op rij (1-0 tegen Bennekom)

15 oktober 2023 8:30

Nadat er al vele kansen waren gemist wist uiteindelijk Wouter de Bruin op slag van rust de 1-0 binnen te werken, in de blessuretijd van de 1e helft moest Dael Pol met rood het veld verlaten en werd de 2e helft een zware opgave.
Maar het 2e hield stand en wist met tomeloze inzet de voorsprong vast te houden, na 11 minuten blessuretijd was de opluchting en blijdschap groot, het 2e staat nu fier boven aan met 12 punten uit 4 wedstrijden.

SDC 2 – Bennekom  2 (dd 14-10-2023)

Vorige week is er geen verslag verschenen van de uitwedstrijd tegen Hierden, simpelweg omdat ik niet aanwezig was, niet dat dat voor mij een struikelblok is,  maar ik had ook andere dingen te doen dus vandaar, ik kan u nog wel even melden dat we ook deze pot wonnen met 0-2 door een paar geweldige goals, de 1 van Camilo die zijn 1 op 1 kans als een volleerde spits  afmaakte en de 2e was van Hessel die de mooiste treffer van het seizoen aantekende door van grote afstand de bal als een streep het doel in wist te knallen, als deze dan ook nog via het houtwerk naar binnen kletst geeft dat ook nog een extra dimensie.

Voordat ik de wedstrijd van vandaag op papier ga zetten, wil ik jullie nog even wat van mezelf delen, (ik ben niet zo van over mezelf kletsen zoals jullie weten maar dit wil ik toch even delen) ,  vandaag gebeurde er iets bijzonders, ik werd opgeroepen als inval scheidsrechter bij Vrouwen 1 omdat de scheidsrechter van de KNVB halverwege niet meer verder kon (sterkte), maar ik was op dat moment net even niet aanwezig dus ik  zei dat ze 20 minuten moesten wachten, nou ik heb nog nooit meegemaakt dat 22 vrouwen tegelijk zo blij waren me te zien, ook vroeger niet toen ik nog knap was, ze applaudiseerden zelfs voor me bij het betreden van het veld, als dat je overkomt dan is voetbal toch maar bijzaak, mijn dag kon niet meer kapot dat moge duidelijk zijn.

Goed gauw door, een beetje niet voetbal erbij  moet kunnen vind ik, vanmiddag tegen Bennekom en gezien de ranglijst kon het wel eens een pittig potje worden ten opzichte van de vorige wedstrijden, die allemaal in winst zijn omgezet, we gaan beginnen aan een roerig potje dan wil ik al wel vast verklappen.

Ik heb nog maar 3 lege bladzijden in mijn schrift dus er moest niet al te veel gebeuren, om half 3 fluit meneer Hakan Coraklar (onder de C hoort nog zo’n klein s-je) voor het begin, 5 minuten aftasten om te kijken hoe de ploegen in het veld staan en dan  na 6 minuten geeft Bennekom het eerste teken van leven en schudt daarmee iedereen wakker, 2 minuten later hadden we echt al op voorsprong moeten komen als Dael in een 1 op 1 situatie komt met de keeper maar de bal niet verder krijgt dan de knieën van de keeper, die vandaag lekker in vorm was.

In de 14e minuut komt Lars er over heen vanaf links (zou hij vaker doen) en plaatst het leer scherp voor, maar Camil komt net een grote teen tekort, dit was een grote kans, in de 16e minuut het eerste teken van het fluitgedrag van Hakan die angstige vermoedens opleverde voor de rest van de wedstrijd, eerst een obstructiegeval wat het niet was en vervolgens een vrije bal voor Bennekom op de rand 16 waar voor werd gefloten terwijl het spel al een minuut verder was; De gevaarlijkste momenten zijn voor ons, weer een voorzet in de 26e minuut van Lars levert weer een grote kans op voor Wouter, een minuut later een geweldig aanval die afgevlagd werd en daar hadden we op zijn zachtst gezegd onze bedenkingen bij dat had wel een doortocht van Camil (kan ook iemand anders zijn geweest) opgeleverd.

Het regent kansen in deze fase maar hoe groot de kansen ook zijn het lijkt niet aan ons besteed, Wouter was dichtbij, Camil wringt zich vrij en schiet voorlangs; als je zo mijn verslag leest lijkt het of we heer en meester zijn, dat was ook wel zo, maar het was niet zo dat Bennekom helemaal niet mee deed, ze drongen soms behoorlijk aan en kregen ook wat mogelijkheden, maar onze verdediging stond als een huis met sluitpost Bo erachter, we gaan door met de kansen, voorzet Ewout levert een dot van een kans op voor Lars, maar deze schiet over de ballenvanger, maar dan op slag van rust de bevrijding, de bal komt voor en komt bij Wouter die de bal met zijn hak heel raar toucheert maar wel zo dat de bal tergend langzaam het doel via de binnenkant van de paal inrolt voor de 1-0 in de 43e minuut.

Inmiddels was de irritatie in het veld al wel toegenomen, mede door het discutabele vlaggedrag van hun grensrechter maar vooral door het zeer onduidelijke fluitgedrag van Hakan, zelfs het publiek stond zich te ergeren; maar wat dan niet nodig is gebeurde helaas wel, in de 45e minuut vloog de vlam in de pan en bij dit soort situaties moet je maar hopen dat Dael niet in de buurt is, maar helaas dat was hij wel en hij mag er af met rood en ik moet zeggen dat was wel een terechte beslissing, alleen vergat Hakan nog een rode kaart aan Bennekom te geven, jammer dat het zo moest lopen, Dael zadelt zo het team wel met een immens probleem op, een hele  helft met 10 man tegen een tegenstander die nu bloed ruikt, ga er maar aan staan.

Na de rust waren de ploegen bedaard, en hun grensrechter bleek een hele aardige kerel, die toe gaf 1 x waarschijnlijk mis te hebben gezeten (maar dat gebeurt iedereen wel eens in een wedstrijd, dus no hard feelings meer), het 2e was duidelijk met de opdracht het veld ingestuurd behoudend te spelen en zich te richten op voorkomen van doelpunten, het werd zo een zenuwslopende wedstrijd, waar zich nog hooguit 2 grote kansen voordeden die  soms met kunst- en vliegwerk moesten worden verijdeld, soms moest er ingegrepen worden en dat leverde weer gele kaarten op voor Bo, Ivo, Xander en Gilliam.

Om de zeer matige wedstrijd van Hakan nog eens te benadrukken was nog het feit dat hij niet zag dat hun aanvoerder aan het einde van de pot de bal uit de lucht sloeg om doorgang van Wesley te voorkomen en er ook met rood af had gemoeten,  hij wuifde het weg als zijnde een kopbal, ik heb nu wel genoeg gezegd hierover, het was gewoon jammer voor de wedstrijd dat het zo is gelopen.

De hele helft was toch een kat- en muisspel en was van een echte wedstrijd geen sprake meer, maar wat was het spannend en wat hebben onze spelers zich helemaal leeg geknokt om de overwinning binnen te slepen, eindelijk, eindelijk in minuut 101 (11 minuten extra tijd) vielen we (de spelers bedoel ik, supporters bleven gewoon staan) doodmoe op de grond, behalve Ewout dan, die was stomverbaasd dat de scheids nu al af floot, maar het is Ewout maar zullen we maar zeggen die ziet het wal vaker niet helemaal zuiver; de overwinning was zwaar bevochten en minimaal maar is wel binnen voor de mannen van Roald, Mees en MOW (laatstgenoemde ligt er bij mij uit overigens, hij geeft binnenkort een kraamfeestje zei hij  tegen me en ik mocht niet komen, nou boeien ga ik gewoon naar een ander kraamfeestje), dat geeft een goed gevoel.

Een enerverende wedstrijd, waarin we vergaten de voorsprong naar 3 doelpunten uit te bouwen maar een groot compliment voor het fanatisme waarin de 10 man op het veld zich hebben laten gelden, echt geweldig , we gaan lekker met de maximale score van 12  uit 4, volgende week weer tegen Bennekom maar dan tegen hun derde en dan voor de beker.