SDC Putten - s.v. Voorwaarts Twello 2-0

16 december 2023 20:30

De laatste competitiewedstrijd van 2023, deze wedstrijd stond in eerste instantie voor 18 november op het programma, maar werd vanwege een noodlottig ongeval van een jeugdlid van s.v. Voorwaarts Twello uitgesteld. Voor beide partijen stond er het nodige op het spel. SDC Putten zou bij winst in punten gelijk kunnen komen met de koplopers in de eerste klasse G CSV Apeldoorn en R.K.H.V.V. . Voorwaarts Twello was er bijzonder op gebrand om in 2023 toch nog de eerste seizoen overwinning te behalen. De eerste helft ging het redelijk gelijk op en waren de beste mogelijkheden voor Voorwaarts Twello. In de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij. De Puttenaren kwamen terecht op een 1-0 voorsprong door een goal van Ryannique Inge. Nadat Voorwaarts speler Nero Paais een rode kaart kreeg wegens natrappen op Vincent ter Burg, was het éénrichtingsverkeer richting het doel van de Twellonaren. Uiteindelijk besliste Saber Charif het duel door de 2-0 te scoren.

De technische staf van SDC Putten kon vandaag niet beschikken over een volledig fitte selectie.  Jesse Schuin was een weekendje weg en Lars Dekker moest zich helaas op zaterdagmorgen ziek afmelden.

De Puttenaren begonnen aan de laatste wedstrijd van 2023 met Thod Velanas op doel, in de laatste linie Rob Buter, Mark Bouwman, Quinten Jony en Rick van den Brink. Op het middenveld acteerden Vincent ter Burg, Noevel Kasmi en Ricky Hansen. De frontlinie werd gevormd door Sabir Achefay, Saber Charif en Ryannique Inge.

De neutrale toeschouwer die deze wedstrijd bekeek, zou niet direct de indruk hebben dat hier een ploeg uit de bovenste regionen aan het werk was tegen de hekkensluiter.  De eerste helft was wat rommelig, beide teams leden veel balverlies en het lukte beide ploegen niet om voor langere tijd in balbezit te blijven.

s.v. Voorwaarts hield veel mensen achter de bal, zij speelden zo mogelijk de lange bal om dan vanaf het middenveld aan te sluiten om de tweede bal te veroveren.  Dit lukte een aantal malen aardig.

Zo belandde een voorzet van Marcus van Geelen voor de voeten van Nick Linthorst, die via de paal naast schoot.

Namens SDC Putten werd Ryannique Inge gevaarlijk via een individuele actie op snelheid, uiteindelijk kon een Voorwaarts verdediger nog net ingrijpen ten koste van een corner.

Aan het einde van de eerste helft kopte Saber Charif nog net over uit een corner genomen door Sabir Achefay.

Gezien de eerste helft hadden onze gasten uit Twello het meeste recht op een doelpunt. Gescoord werd er echter niet, zodat de rust aanbrak met een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam bij Voorwaarts Twello Nero Paais in het veld voor Thijs Ploeg. SDC Putten kwam ongewijzigd uit de kleedkamer.

Vanaf het begin nam SDC Putten nu meer het initiatief, al binnen enkele minuten kreeg Ricky Hansen een aardige schietkans, na een goed lopende aanval, helaas schoot Hansen net over.

Na bijna een uur spelen kreeg de thuisclub 2 corners op rij te nemen. Uit de 2 e corner werd de bal teruggelegd op Ryannique Inge, hij schoot de bal opnieuw in en tussen een kluwen van spelers door verdween de bal in het doel en had SDC Putten de fel begeerde voorsprong.

Kort hierna ontstond er wat opwinding, na een duel tussen Vincent ter Burg en Nero Paais,  floot de prima leidende scheidsrechter Luuk van Zuijlen voor een vrije trap in het voordeel van Voorwaarts speler Nero Paais.

Laatstgenoemde trapte echter na op Vincent ter Burg hetgeen hem een rode kaart opleverde. De gemoederen raakten wat verhit en de scheidsrechter besloot een afkoelingsperiode in te lassen. Na zo’n tien minuten werd de wedstrijd vervolgd.

Bij SDC Putten kwam Roelf Oosterhoff in het veld voor Ryannique Inge en ook bij Voorwaarts vond een wissel plaats, hier kwam Myles Krijgsman in het veld voor Daan Verheul.

Het laatste half uur was het éénrichtingsverkeer richting het doel van doelman Patrick ter Mate.

Na een goede Puttense aanval via Saber Charif , Sabir Achefay en Roelf Oosterhoff kwam de bal bij Ricky Hansen die op doel kon schieten, helaas schoot hij naast.

Rob Buter stuurde met een goede pass Sabir Achefay weg, na een prima actie gaf Achefay de bal voor op Roelf Oosterhoff, de kopbal van laatstgenoemde werd een prooi voor doelman Ter Mate.

Met nog een kwartier te spelen verving Jordy van Selm Noevel Kasmi.

Na opnieuw een goede actie van Sabir Achefay kwam de bal in de kluts bij Saber Charif , die rakelings naast schoot.

In de 78e minuut wist Roelf Oosterhoff de bal goed te onderscheppen, hij speelde Ricky Hansen aan, Hansen speelde de bal door naar Saber Charif, die de 2-0 scoorde.

Gelijk kwam Giovanni Hiwat in het veld voor Sabir Achefay. Giovanni Hiwat speelde van daag zijun laatste minuten in het tenue van SDC Putten, hij vertrekt in de winterstop naar Achilles ’29 in Groesbeek.

Vincent ter Burg probeerde de score nog wat verder op te voeren, door het vijandelijke doel van afstand onder vuur te nemen. Doelman Ter Mate kreeg nog net een hand achter de bal zodat het in plaats van een doelpunt, een corner werd.

Gescoord werd er niet meer, waardoor deze wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisclub.  Met 3 overwinningen op rij en een gedeelde eerste plaats met R.K.H.V.V. en CSV Apeldoorn gaan de blauw-witten lekker de winterstop in.

Spelers en staf van SDC Putten  danken alle supporters, vrijwilligers, bestuursleden en leden van de businessclub voor hun steun in het afgelopen jaar en wensen hen goede Kerstdagen en een in alle opzichten fantastisch 2024 !

Na afloop van de wedstrijd, verlengden opnieuw een aantal spelers hun contract.  Roelf Oosterhoff, Saber Charif, Mark Bouwman, Quinten Jony,  Thod Velanas en Daan Wierenga spelen ook volgend seizoen in het blauw-wit van SDC Putten,.

Bron: Foto : Aalt van de Kamp