Horsterweg 202
3893AA
ZEEWOLDE
tel. 036-5221457

Met nog 3 wedstrijden te gaan kan het in deze competitie nog alle kanten op.  Voor aanvang van deze speelronde staan wij op een tweede plek met 23 punten. Zeewolde JO15-4 (onze tegenstander van vandaag) staat op de eerste plek met ook 23 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. SV Lelystad staat derde met 22 punten, maar zelfs 2 wedstrijden minder gespeeld.

Vandaag een late wedstrijd voor ons. Om 14.00 staan wij klaar voor de aftrap tegen Zeewolde JO15-4. We zijn dit seizoen al eerder naar Zeewolde afgereisd en net als toen bestaat de warming-up voor en gedeelte uit de wandeling naar het achterste weiland. Eenmaal aangekomen op het veld gaan de jongens nog even de echte warming-up doen en inschieten.
Na de laatste controles van de scheidsrechter, waarbij hij bij drie van onze jongens controleert en niemand van Zeewolde (achteraf zie ik dat de scheidsrechter tot de staf van de JO15-4 behoort en dit verklaart alvast wat gebeurtenissen) kunnen we gaan beginnen.

Er wordt ook lekker gevoetbald en al snel komt er een kans. Tijs wordt diepgestuurd, maar  zijn voorzet wordt geblokt. En aan de andere kant komt Jonas erlangs. Hij ziet zijn schot in de korte hoek door de keeper tegengehouden. Ook Zeewolde komt er wel af en toe tussendoor en dit komt voornamelijk door hun nummer 11. Deze leenspeler is behendig aan de bal en als hij er dan ook doorheen komt kan hij de bal voorgeven op een volledig vrijstaande speler, die gelukkig voor ons de bal van dichtbij over schiet. Voor rust komen er niet veel kansen meer, maar de scheidsrechter is ons niet helemaal gunstig gezind. Hij fluit voor overtredingen en sommige zijn ook wel terecht, alleen hij heeft selectieve kleurenblindheid. Hij kan alleen fluiten voor overtredingen die gebeuren door spelers met blauwe shirts. Dit is natuurlijk heel vervelend voor hem, maar ook wel lastig voor ons.
Tot de rust gebeurt er verder niet heel veel meer en met een 0-0 stand bereiken we de rust.

Dit is een stand waar beide teams niet direct wat aan hebben. En als we dan ook nog meekrijgen dat SV Lelystad hun wedstrijd heeft verloren van Zeewolde JO15-3 dan is een overwinning wel nodig.

Na de rust begint Zeewolde fanatiek. De eerste beste diepe bal zorgt voor een 1 op 1 met Bas, waarbij Bas als winnaar uit het duel komt. Helaas weigert de scheids bij een behoorlijke overtreding op Milan te fluiten en ook doet hij niets als Milan blijft liggen. Maar wanneer de bal door ons wordt veroverd is dat wel een overtreding en krijgt Zeewolde een vrije trap. De uitvoering daarvan is gelukkig zwak en hier komt dan ook geen kans uit.
Vervolgens gaan wij weer aanzetten en met mooie aanval (George speelt de bal naar Thomas op linksmidden, hij legt direct af naar Sil, Sil geeft de bal diep mee op Renzo en Renzo kan doorstomen. Hij krijgt ook de kans om te schieten, maar zijn schot is voor de keeper. Even later heeft Thomas de bal op links. Hij geeft de bal hoog in de 16 op Niek. Niek kan aannemen, maar de verdediger kan blokken. De bal wordt weggewerkt naar de rechterflank, waar Jens de bal kan veroveren en kan meenemen. Van een redelijke afstand legt hij aan en schiet in de verre hoek de 0-1 binnen.

We voelen dat er meer in zit en zeker wanneer we in de 16 nog diverse schoten krijgen, maar stuk voor stuk worden ze geblokt. En dan komen we opeens met 10 man te staan als de scheidsrechter meent bij een onschuldig duel Jens geel te geven. Jens moet er dan 10 minuten uit. In deze 10 minuten probeert Zeewolde de gelijkmaker te krijgen. Ze krijgen niet veel kansen en bij de enige kans die er is, maakt de aanvaller met een schwalbe waarbij iedereen ziet dat er niets aan de hand is. Maar de scheids (staflid Zeewolde) vindt een gelijkspel mooier en geeft een volledig onterechte penalty. Deze penalty wordt door Zeewolde benut.

Na 10 minuten langs de kant te hebben gestaan gaat Jens het veld weer in. Hij wordt echter weer terug gestuurd door de scheids die aangeeft dat het nog geen tijd is. Nu was ik niet de enige die de tijd bij hield en na een kwartier mocht Jens het veld weer in. Niet lang nadat Jens er weer in is gekomen, komt er alweer een gele kaart. Dit keer is het voor een speler van Zeewolde die Jari een opzichtige duw geeft terwijl de bal al een tijdje weg is. Met nog 6 minuten speeltijd zal deze speler er niet meer inkomen, al weten we dat met het speciale horloge van de scheids natuurlijk nooit zeker.
In de laatste minuten zetten wij nog een keer aan en er volgen wel wat schoten. Jari stuurt Jens diep en Jens ziet zijn schot tot corner worden verwerkt. Uit deze corner komt de bal in de voeten van Niek die de bal teruglegd op Naud. Naud bedenkt zich niet en schiet in de laatste officiële minuut de 1-2 binnen. Zeewolde komt daarna nog wel een keer richting ons doel, maar na een aantal minuten blessuretijd fluit de scheids af.

Met een verdiende 1-2 overwinning beginnen we aan de terugreis naar de kleedkamer. Met voor ons nog 2 wedstrijden te gaan is het een spannende strijd voor de titel. Lelystad heeft hun inhaalwedstrijd tegen Pr. Bernhard gewonnen. Lelystad staat op 1 punt achterstand en Zeewolde op 3 punten. Beide hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Onze volgende tegenstander is SV Lelystad. Kortom, het kan nog alle kanten op.