3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

Barnseweg 9
3773BA
BARNEVELD
tel. 0342-413478

Deze zaterdag mogen wij wij spelen in Barneveld tegen SDVB JO15-3. Als we kijken naar de uitslagen van SDVB en die van ons dan kan het wel eens een gelijkopgaande wedstrijd worden.
Bij het inschieten lopen we wel tegen een probleem aan. SDVB is gelegen tussen een MBO school en woningen. Ons veld ligt in dit geval naast een woning/bedrijfspand waar nog wel een hek voor staat. Onze jongens zijn nog op zoek naar hun richtingsgevoel en al snel gaat er een bal over heen. De scheidsrechter van dienst geeft aan dat we er omheen moeten, maar dat de eigenaar nog wel eens lastig kan doen. Met de mededeling: 'maar meestal krijg je de bal wel terug' gaat één van de ouders even weg voor deze wandeling. De eigenaar was er niet blij mee, maar één bal komt even later weer terug naar ons. Achteraf gezien zijn we nog steeds één bal kwijt. Onze jongens schijnen geen idee te hebben waar deze is dus ons vermoeden is dat deze in de trofeekast van de buurman ligt.

Maar goed, we zijn hier om te voetballen en om 11.15 uur start dan ook de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd kunnen we al wel zien dat we aan elkaar gewaagd zijn. Wij komen er regelmatig goed door. Een schot van Milan wordt geblokt en een mooie aanval over links van Senn en Thomas belandt uiteindelijk in de handen van de keeper. Ook SDVB probeert het. Een counteraanval wordt met een sliding door Lex onschadelijk gemaakt. Het daaropvolgende schot wordt via Brian (onze prima invallende keeper) tot corner verwerkt.
Dan komen wij op een 0-1 voorsprong wanneer Milan de bal krijgt en op de brommert richting doel gaat en goed binnenschiet.

Bij SDVB speelt een jongen die graag het randje opzoekt. Hij maakt dan ook een smerige overtreding op Renzo, welke door de scheidsrechter terecht wordt bestraft met een vrije trap. Later deze helft komt hij nog een keer met gestrekt been in welke door de scheids helaas niet wordt gezien. Nog voor rust krijgt Milan de bal van Renzo, speelt over de verdediger heen schiet de 0-2 binnen. Tot aan de rust zet SDVB even aan. Ze krijgen daarbij ook een grote kans, maar het schot van de volledige vrijstaande speler belandt via Brian op de paal. Ze krijgen nog een paar kansjes en één schot van hen belandt ook in het net, maar met enige moeite bereiken we met een 1-2 voorsprong de rust.

De tweede helft is net als de eerste helft een gelijkopgaande strijd. Van onze kant zwaait een schot van Milan af richting de cornervlag . Aan de andere kant gaat het opbouwen niet helemaal goed en krijgt SDVB een kans voor een zo goed als open goal. Hoe de aanvaller het voor elkaar kreeg weet niemand, maar hij schiet de bal over. SDVB krijgt nog een grote kans wanneer een hoge bal over onze verdediging heen  gaat en bij de spits komt. Brian is scherp en komt goed uit. Daarmee voorkomt hij de 2-2. Deze was achteraf ook nog buitenspel. In de laatste minuten zet SDVB nog even aan en ook de scheids heeft door dat er misschien nog wel een doelpunt inzit, want hij weet nog ergens ruim 6 minuten blessuretijd vandaan te toveren.

Na 76 minuten voetballen, waarbij we langs de kant 3 jaar ouder zijn geworden van de spanning fluit de scheids af en gaan we met een mooie 1-2 overwinning weer richting Putten.