3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Vandaag hebben we tegen Zwart Wit uit Harderwijk in principe een overwinning nodig om zicht te houden op de nummer 1 positie. Daarbij zijn we nog wel afhankelijk van SDS die dan punten moet gaan laten liggen.

Spelend op veld 2 gaan we starten aan de wedstrijd en al snel zien we de eerste kansen komen. Het eerst schot is van Jochem, maar gaat naast. In de eerste 10 minuten krijgen we ook nog de kans via Milan om op voorsprong te komen als hij vol op stoomt naar het doel, maar ook zijn shot naast ziet gaan. En vervolgens ook nog een schot van Jochem die naast het doel verdwijnt.

Omdat wij in passing niet heel scherp zijn komt ook Zwart-Wit er nog wel eens doorheen en krijgt daarbij kansen. Brian die ook vandaag het doel verdedigd houdt zijn doel nog even schoon. Daarna komen wij toch op de 1-0 voorsprong als Milan de bal heeft op de rand van de 16 en de bal binnenschiet. Helaas hebben wij vandaag de beschikking over een scheidsrechter met de kunst om een wedstrijd dood te kunnen fluiten.  Niet veel later na de voorsprong fluit hij voor een overtreding een onschuldig duel en geeft een vrije trap aan Zwart-Wit. Helaas wordt deze vrije trap ook nog binnengeschoten en zo staan we weer op gelijke hoogte.

En we komen zelfs op achterstand als een pass voor ons doel komt en er maar liefst 3 man vrij staat om deze kans te benutten. Tot aan de rust zijn wij verder niet ongevaarlijk. Schoten van Jochem (naast) en Milan (schot die binnenkant paal weer het veld in) en Dylano (ook naast) hadden ons op gelijke hoogte of zelfs op voorsprong kunnen zetten voor rust. Toch gaan we met een 1-2 achterstand de kleedkamer opzoeken.

Ook na rust is de eerste kans voor ons, maar het schot van Dylano in de verre hoek wordt door de keeper tot corner verwerkt. En dan komt Zwart-Wit eruit met 2 counters. Bij de eerste komt Brian goed zijn doel waardoor het schot naast gaat. Bij de tweede counter weten ze helaas wel het net te vinden en ze zetten ons op een 1-3 achterstand. En dan begint het spel wat te keren. We zoeken nog meer de aanval op en bij één van de eerste aanvallen gaat Dylano op solotour, gaat alleen op de keeper af en schiet binnen. Na schoten van Jorick en Thomas die door de keeper worden opgevangen is de keeper kansloos bij een afstandsschot van Jochem.

Nu zitten er bij Zwart-Wit wat jongens die hier helaas niet zo goed tegen kunnen. Eén van de spelers komt dan ook invliegen op Jur zonder de intentie om de bal te raken. Voor deze charge krijgt hij dan ook terecht een rode kaart. Wanneer hij het veld afloopt krijgt hij van een teamgenoot een high five voor deze overtreding. Helaas is de leiding van hetzelfde niveau en doet hier niets mee.

Maar goed, we hebben nog een paar minuten te voetballen en in deze minuten krijgt Milan nog de kans om ons de winst te bezorgen. Helaas ligt de keeper in de weg. Vlak voor het eindsignaal wil de scheidsrechter ook de stand in kaarten nog gelijk trekken en geeft Renzo nog een gele kaart voor een onschuldig duwtje.

Helaas schieten wij met dit gelijkspel niets op. Omdat SDS zijn wedstrijd op één of andere manier heeft verloren van DVS hadden wij deze winst nodig om eerste te kunnen worden. Nu is de tweede plek het hoogst haalbare, wat uiteraard ook een mooie positie is om op te eindigen in deze eerste fase.