3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

Hogesteeg 28
3886MA
GARDEREN
tel. 0577-460509

Met een volledige bezetting van 17 spelers reizen wij vandaag af naar Garderen voor de wedstrijd tegen St. Prins Bernhard/De Veluwse Boys JO15-1. Nog voor we het terrein betreden komen we onze eerste uitdaging al tegen. Waar de eerste auto's nog een parkeerplek weten te vinden zijn er in ieder geval twee auto's (waaronder ikzelf) die verderop een plek moeten zoeken. En dat is bij de beeldentuin iets verderop. Voordat we de auto daar neer hebben gezet hebben we eerst de jongens er uit gelaten. Gelukkig is het lekker weer en is de wandeling niet zo erg.

Wanneer ik op het terrein aankom zitten de spelers al in de kleedkamer. En ik kan al horen waar ze zitten, want er komt een flinke bass uit de kleedkamer. En dat gaat nog een tandje harder als ze een speaker aanzetten die al in de kleedkamer stond. De sfeer zit er dan ook al goed in. Ik kan ze zelfs de opstelling niet meegeven, want ik kan mijzelf niet eens verstaan. Zodra ze naar buiten komen en de warming up hebben gedaan kan ik ze eindelijk de opstelling meegeven. Een opstelling waarbij ik met 17 spelers dus gewoon 6 wissels heb. Dat is deze wedstrijd dan ook meteen de tweede uitdaging.

Zodra de wedstrijd begint beginnen we enthousiast aan de aanval. Na een aantal keer de bal te hebben overgespeeld horen we Renzo al naar de scheids roepen dat de bal die ze gebruiken veel te licht is. Het is een bal die gebruikt wordt bij de jongere jeugd. Omdat de tegenstander zo gauw geen andere ballen heeft gebruiken we er één van ons. En dan kunnen we ook echt gaan voetballen. En al snel komen er dan ook kansen. De eerste is voor Thomas als hij de bal van Jorick krijgt. Zijn schot wordt via de keeper tot corner verwerkt. Uit deze corner wordt de bal door Pr. Bernhard weggewerkt en lijkt een counter in de maak. Deze wordt echter al snel weer onschadelijk gemaakt door Lex, die de bal weer naar voor bezorgd voor de volgende aanval. Via Jochem komt de bal weer bij Thomas, die ditmaal zijn schot geblokt ziet worden.

Na goede acties over links tussen Senn en Jochem komt de bal buiten de 16 bij Brian. Hij waagt een schot maar ziet hem over gaan. In de 13e minuut is het dan toch raak. Jochem krijgt de bal en vanaf de rand van de 16 schiet hij de bal binnen. Tot aan de rust is het daarna rustig qua doelpunten. Pr. Bernhard komt er nog wel een aantal keren door, omdat wij soms nogal slordig zijn met het balbezit. De kansen zijn er voor de tegenstander, maar doordat of de verdedigers er goed tussen zitten of Stef zijn werk goed doet bereiken we de rust met een 0-1 voorsprong. Gezien alle kansen had dit ook makkelijk 3-3 kunnen zijn en we kunnen ons dus opmaken voor een spannende tweede helft.

De tweede helft starten we direct weer door de aanval op te zoeken.  Ook deze helft is het Thomas die een schot waagt. En ook dit schot wordt door de keeper tot corner verwerkt. Niet veel later dan dat schot verdubbelen we de score. Milan L. komt langs zijn tegen standers over rechts en geeft een afgemeten pass richting de tweede paal, waar Thomas de bal kan binnentikken. En vanaf daar komen de kansen meer en sneller achter elkaar.  Milan L. gaat alleen op de keeper af. Hij is net alleen (er staan er nog 2 van ons geheel vrij, maar hij probeert het zelf en vindt de keeper op zijn weg.
De volgende kans is voor Dylano. Hij weet de keeper te missen en schiet de 0-3 binnen. En niet veel later lopen we uit naar de hopelijk veilige marge van vier doelpunten als Jochem zijn tweede doelpunt van vandaag binnenschiet. Jorick probeert te scoren met een technisch hoogstandje, hij speelt tot tweemaal de bal over een verdediger heen en doet dit de derde keer over de keeper heen, maar ziet de bal tegen de paal stuiteren. Toch krijgt hij even later de nogmaals de kans. En die komt na mooi voetbal. Senn speelt de bal naar Jochem, die speelt in één keer naar Thomas, die hem teruglegt op Jorick. Jorick op zijn beurt schiet deze kans kans binnen en we staan op 0-5.

Waar we denken de nul te gaan houden verliezen we even kort de aandacht en komt Pr. Bernhard eraan in een counter. Met een van richting veranderd schot scoren zij de 1-5. We zitten dan al in de 69e minuut. Toch is de wedstrijd nog niet klaar. Als Brian de bal vanaf eigen helft diep geeft op Thomas, heeft deze vrij baan richting het doel. Hij komt één op één met de keeper en schiet de bal op randje 16 simpel langs de keeper binnen.
Pr. Bernhard heeft daar nog een antwoord op in de vorm van een counter en schiet nog een keer met een van richting veranderd schot de 2-6 binnen. Dit is ook meteen de eindstand.

Alle spelers hebben vandaag een goede wedstrijd gespeeld al moesten ze er de 1e helft wel even inkomen. Met een verdiende overwinning gaan we dan ook weer richting Putten en gaan we ons weer opmaken voor de volgende wedstrijd tegen SDVB.