3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Het is de allereerste wedstrijd van dit seizoen. Het is zelfs de allereerste keer dat we als alleen de 15-2 gaan spelen. Wij zijn niet geheel compleet. Thijn is aan het genieten van een weekend weg en Dion is voor vandaag verhuurd aan de JO16-2. Door een, voor de leiding van vandaag, onverwachte toevoeging starten we met 15 spelers.
Ook dit seizoen wordt de 1e fase gestart als de junior Champions League. In de eerste van zeven bekerwedstrijden hebben we direct al een derby te pakken. We ontvangen vandaag DVS'33 Ermelo JO15-3 waarin ook nog eens twee oud SDC'ers spelen.

In het uiterste hoekje van de Putter Eng op veld 7 start om 11.15 de wedstrijd en direct al zetten wij de aanval in. Vanaf de aftrap gaat de bal direct naar voren en komt via Jochem bij Milan terecht. Milan speelt zijn directe tegenstanders voorbij en schiet al in de 1e minuut van de wedstrijd de 1-0 binnen.  DVS probeert er dan wel door te komen, maar of ze worden op het middenveld al tegengehouden door Senn, Brian en Jochem of in de verdediging staat Lana, Lex Renzo en Jur hun mannetje en vrouwtje wel. Maar al snel gaan alle ballen via goed samenspel weer naar voren. Het duurt dan ook niet lang voordat de score oploopt. Een beetje in de kluts komt de bal in 4e minuut voor de voeten van Milan die zijn tweede binnenschiet en in de 7e minuut is het Jochem die bal voor zijn voeten krijgt en binnen kan schieten.

Zo zien de vele toeschouwers langs de kant al snel dat dit wel eens een ruime overwinning kan worden. Het is ook wel een ééntonige pot. DVS wil wel vooruit spelen, maar komt er gewoon niet doorheen. Dat is aan de andere kant wel anders. Een aantal schoten worden door de keeper gepakt, maar na een pass van Brian is Jorick erdoor en hij schiet de bal hard binnen. Helaas viel al snel Thomas met een lichte blessure uit, maar niet veel later gaat de voor hem ingevallen Dylano over links zijn tegenstander voor en zorgt met een schot in de 21e minuut voor de 5-0. Bij deze uitslag verslapt de aandacht wel eens wat verslappen en kan DVS er iets vaker doorheen komen. Tot hele grote kansen leidt dit niet want met goede slidings van Lex en Renzo worden deze aanvallen onschadelijk gemaakt en aan de andere komen de aanvallers niet langs Lynn heen.  DVS komt niet vaak bij ons doel, maar daar hebben we natuurlijk ook nog Stef staan. Hij heeft een rustige wedstrijd, maar wanneer een aanvaller van DVS in buitenspelpositie kan doorstomen blijft hij rustig en in de 1 op 1 met de aanvaller komt Stef als winnaar uit het duel. Daarna gaan we richting de rust. Nog voor het rustsignaal maken we de uitslag nog wat hoger. Milan schiet in de 31e minuut (na goed doorlopen van Dylano richting de achterlijn) en 32e minuut (afstandsschot via onderkant lat) de ruststand naar 7-0.

Na rust gaan we door op dezelfde weg. Ook nu ligt in slechts 42 seconden de bal weer in het net.  Dylano schiet de bal beheerst binnen nadat hij goed vrijgespeeld is. De spelers van DVS weten niet goed hoe ze om moeten gaan met deze achterstand. Ze gaan wat meer overtredingen maken en omdat de scheids dit niet direct bestraft gaan onze jongens hierop reageren. Hierdoor ontstaan er zo links en rechts wat opstootjes, bijvoorbeeld wanneer Jorick toch even uit het veld moet na een overtreding. Gelukkig wordt er ook nog wel gevoetbald en komen er nog wat kansen. Zo gaat een schot van Dylano over nadat Lex goed is opgekomen en gaat een hoge bal voorlangs, maar is nog wel voor Senn. Zijn voorzet komt bij Abdulrahman die zijn voet er net niet goed tegen krijgt en de bal naast ziet gaan.  Jorick ziet zijn schot door de keeper gepakt worden en schoten van Milan en Dylano worden geblokt door de verdedigers.  Ook via een corner van Brian wil hij er niet in. De kopbal van Jur uit de corner gaat over het doel heen. Tussen de kansen door begaat de scheids ook nog een blunder door ons geen penalty te geven wanneer Dylano overduidelijk naar de grond geduwd wordt.

Spannend is de wedstrijd al even niet meer. Milan zorgt met nog eens twee doelpunten in 51e minuut en 58e minuut voor een overwinning met dubbele cijfers. We eindigen beiden de wedstrijd met 10 spelers. Jochem en de nr. 7 van DVS krijgen een paar minuten voor tijd beiden een gele kaart.

Tegen een niet al te geweldige tegenstander hebben onze jongens en meiden goed voetbal laten zien en zo gaan wij met vertrouwen op naar de uitwedstrijd op 9 september in Hoevelaken om 11.15 uur.