3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

Kerkepad 3
3871KJ
HOEVELAKEN
tel. 033-2537353

Wedstrijd 2 van de Junior Champion's League. Op deze tropische zaterdagochtend staan wij om 10.00 klaar om te vertrekken richting Hoevelaken. Ook dit keer zijn wij niet compleet. Thijn en Dion zijn beiden ziek en Renzo heeft zichzelf uitgeleend aan de 16-2.

Eenmaal aangekomen in Hoevelaken staan we in principe klaar om te starten na de warming-up (niet dat dat nodig is bij 27 graden). Alleen als het al 11.15 uur is missen we nog een scheidsrechter en beide teams hebben nog geen keeper. De keeper van Hoevelaken is van de JO13-1 en is net klaar met zijn wedstrijd en onze keeper heeft in Putten een wedsttijd gekeept met de JO15-1 en is onderweg naar Hoevelaken. Beide keepers zijn er overigens eerder dan de scheidsrechter en 10 later dan de geplande tijd starten we met de wedstrijd.

Als ik mij nog aan het installeren ben (de app aanzetten voor de thuisblijvers) ligt de bal al in het net van Hoelaken. Binnen een paar seconden na de aftrap heeft Milan de 1-0 al op het scorebord gezet. Zo lijkt het alsof we een kopie gaan krijgen van de week ervoor tegen DVS. Dit lijkt toch niet helemaal het geval want Hoevelaken is zo slecht nog niet. Ze spelen de bal aardig rond en de controlerende dame op het middenveld weet haar teamgenoten goed te vinden. Zo komen ze ook over links goed erlangs en gaan richting ons doel. Ze komen tot een schot, maar Brian verdedigd goed en blokt het schot. En ze komen er nog wel vaker door, maar echt gevaarlijk wordt het nog niet.
Ook wij krijgen nog kansen. Eerst wordt Milan door Jochem diep gestuurd. Hij  gaat 1 op 1 met de keeper, speelt de keeper uit, maar gaat daardoor te ver naar buiten en zijn schot belandt in het zijnet. Niet veel later krijgt Milan nog eens de bal en schiet van afstand over de keeper heen en verdubbeld daarmee de score.

Op het kunstgras wordt het wel steeds warmer en halverwege de eerste helft is er dan ook een drinkpauze. Na deze drinkpauze gaat de wedstrijd op dezelfde manier verder. Hoevelaken is voetballend minder slordig dan dat wij zijn, maar weten dit niet in doelpunten uit te drukken. Maar ook wij krijgen nog steeds kansen om uit te lopen. Jorick krijgt de bal van Thomas op randje 16 en waagt een schot. Dit schot is voor de keeper en ook het schot van Dylano die diep wordt gestuurd vanaf eigen helft is voor de keeper. Als ook de volgende kans van Jorick goed wordt gepakt door de keeper en een schot van Milan naast gaat lijken we met 2-0 te gaan rusten, maar net voor rust speelt Dylano zich goed vrij en scoort de 3-0.

In de rust zoeken we het enige plekje in de schaduw op om even wat af te kunnen koelen. Helaas moeten we na 10 minuten de hitte weer opzoeken voor de tweede helft. Het spelbeeld veranderd niet en de kansen gaan over een weer. Hoevelaken krijgt ook nog eens een hele grote kans wanneer een diepe bal bij Stef komt en zijn trap via een tegenstander bij de aanvaller terecht komt. Hoe die het deed weet niemand, maar zijn schot verdwijnt naast het lege doel. Vervolgens gaat de volgende aanval van Hoevelaken over rechts en ook deze voorzet wordt naast het doel gewerkt. En dan vindt de scheidsrechter toch wel dat Hoevelaken een doelpunt nodig heeft en wanneer de aanvaller in buitenspelpositie de bal krijgt en onze grensrechter deze ook afvlagt vindt de scheidsrechter het geen buitenspel en keurt het doelpunt dat er uit volgt goed.

Onze spelers laten zich door dit onterecht doelpunt niet van de wijs brengen. Brian laat ook nog even een technisch hoogstandje zien door met een mooie beweging zijn tegenstander te poorten en zo verder te kunnen uitverdedigen. Hierna volgt nog weer een extra drinkpauze, om vervolgens nog een kwartier te moeten afzien in de warmte. In dit kwartier vallen er net zoveel doelpunten als in de eerste 55 miunten. Eerst krijgt Thomas de bal mee op rechts, hij geeft de bal voor op de meegekomen Dylano en deze schiet de 1-4 binnen. Het antwoord van Hoevelaken komt al snel daarna als een schot van de rand van de 16 binnen wordt geschoten. Ik heb deze nog niet ingevoerd of Dylano levert de bal af bij Milan dit de bal in de lange hoek binnen schiet.  De stand is dan 2-5.
Nadat Dylano zijn schot in het zijnet ziet gaan komt hij er nog eens langs op rechts. Hij gaat net iets te ver door en krijgt dan een opzichtige duw. De scheidsrechter vindt dit, tot enige ergenis van Dylano, geen penalty waard. Milan heeft daarop het beste antwoord en schiet vanaf een slordig 25 meter de bal snoeihard in de kruising. En daarmee zet hij dan ook de eindstand van 2-6 op het scorebord.

Het was vandaag geen makkelijke wedstrijd, maar wel een terechte overwinning. Onze jongens en meiden hebben zich goed staande gehouden in de warmte. We mogen ons nu gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen SDS uit Wekerom.