Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Op een zonovergoten dag speelden we vandaag thuis tegen EFC. In de bekerwedstrijd aan het begin van het seizoen wonnen we overtuigend van deze jongens, maar de uitwedstrijd was zeer moeizaam. Het beloofde dus een interessante wedstrijd.
Het bleek mee te vallen, al snel werd duidelijk dat EFC wel probeerde te voetballen maar niet opgewassen was tegen ons energieke elftal. Waar we aan het begin nog een paar keer de lange bal hanteerde, kwamen we na ruim 10 minuten er ook voetballend steeds beter doorheen.
Dit resulteerde al in een paar kansjes en corners maar nog niet direct tot een goal. Die kwam zo rond de 20e minuut. Na opnieuw een goed lopende aanval werd Marten op links aangespeeld, hij vond Stèphan die de bal in de touwen schoot 1-0. Daarna namen de kansen voor ons toe. Zo kreeg Sander een corner op de volley die hij goed raakt, maar de keeper kon redding brengen. Na een half uur werd Stèphan rond de middenlijn iets te diep aangespeeld, maar met een tackle blokt hij de tegenstander en kon hij direct Marten wegsteken. Marten wist hier raad mee 2-0. Kort daarna een schitterende lange bal van Stèphan op Marten, de 3-0 leek in de maak maar de tegenstander greep Marten aan z'n arm en voorkwam zo een goal maar ook net te licht voor een overtreding. Toch kwam de 3-0 nog voor rust op het scorebord. Marten speelde Gerwin aan die al vallend raakschoot.
3-0 rust.
Na rust een beter EFC en waar wij ook te veel het lieten gebeuren en niet dezelfde energie brachten als voor rust. Echt uitgespeelde kansen voor EFC volgde niet. Maar ook wij kwamen niet meer tot hele grote kansen. Een goede voorzet van Tom werd door Stèphan niet goed genoeg op goal gekopt en Rikkert vond nog wel de buitenkant van de paal maar een volgende goal bleef op dat moment terecht nog even uit.
Net als in de 1e helft vond ook nu even een korte drinkpauze plaats. Na de drinkpauze waren we weer net als voor rust de bovenliggende partij en was het wachten op de 4e goal. Een paar schoten uit de 2e lijn volgde maar die waren of prooi voor de keeper of voor het vangnet. Het voetbal bleef echter verzorgd met de benodigde rust aan de bal. Na goed rond spelen kwam de bal op links bij Rikkert, die speelde vervolgens Stèphan aan die er direct goed voor stond maar hij zag Bart mee opkomen en zette hem vrij voor de goal 4-0! Bart z'n eerste veldgoal.
Kort daarna Kwam EFC in een vlotte aanval goed door, helaas waren we niet bij machte deze aanval te stuitte en moesten we de 4-1 incasseren. Na de tegengoal gingen wij rustig door met aanvallen, opnieuw een paar schoten waaronder van Harm die zijn goede wedstrijd helaas niet wist te belonen. Aan het einde werd bal van links voorgezet en hoewel de bal niemand leek te bereiken bleek EFC ook over een volleyballer te beschikken. Een keurig blok in de 16e resulteerde in een pingel. Waar Bart voorzichtig kwam aanlopen werd de bal al snel aan Johan gegeven. En zo kon ook Johan zijn 1e van het seizoen maken. Feilloos in de touwen 5-1. Daar bleef het bij, een leuke wedstrijd met een mooi resultaat.
Op naar de seizoen afsluiter, volgende week uit tegen Zeewolde.