Schouw 54 54 -01
8232XK
LELYSTAD
tel. 0320-241138

Het is een regenachtige dag als we vertrekken naar Lelystad voor de wedstrijd tegen Unicum. Achteraf bleek de grootste uitdaging om in Lelystad aan te komen. Via de navigatie gaan we via Nijkerk richting de polder. Niet wetende dat het kruispunt Harderwijk/Zeewolde/Lelystad afgesloten is door werkzaamheden. Dus maar richting Harderwijk, eerste weg links in de hoop er omheen te worden geleid, om uiteindelijk via de borden weer bij hetzelfde kruispunt te komen en weer terug te gaan. Met een half uur extra reistijd en iets teveel te hebben gezien van de omgeving komen wij 15 minuten voor de wedstrijd aan bij unicum, waar de sluizen van bovenaf ondertussen volledig zijn opengedraaid. Ik had wat geklaag in de auto, maar de drie spelers die ik mee had zaten wel wat langer droog.

Op het kunstgras (de enige reden dat het niet afgelast is en we in de zeikende regen langs de kant staan) gaan we starten aan de wedstrijd. De gehele eerste helft zijn wij de betere en we vallen gedurig aan. De eerste kans van Milan als hij alleen op de keeper afgaat gaat nog naast, maar na 8 minuten krijgt hij een herkansing als de uittrap van de keeper in zijn voeten komt. Hij schiet de bal door de benen van de keeper binnen. Aan de andere kant komen weinig tot geen kansen. Stef krijgt af en toe een bal, maar blijft hierbij rustig en schiet dan ook niet de bal naar voren, maar kiest voor de rustige opbouw.

Een aantal minuten later krijgt Milan doorgespeeld van Brian. Hij kapt naar zijn linker en schiet de bal binnen. En als hij dan later uit de corner de bal in zijn voeten krijgt loopt hij een klein stukje op en schiet zijn hattrick binnen. Tot aan de rust gebeuren er verder geen spannende dingen. Unicum probeert er wel doorheen te komen onder nogal luidruchtig gecoach. Door de hevige regenval kunnen wij het waarschijnlijk niet goed horen, want aan onze kant horen wij de coach zeggen: "Laat het kaas niet van je brood...". Hij lijkt zijn zin te stoppen en ons in spanning achter te laten wat er nu met het kaas is gebeurt.

Na rust kan ik niet veel anders vertellen. In de rust is het even gestopt met regenene, maar wanneer we weer het veld oplopen komt het weer met bakken uit de hemel. Ook voetballend is het niet anders. Wij domineren en krijgen de meeste (enige) kansen. Helaas gaat niet alles raak. Dylano gaat diep en schiet op de keeper. En ook een schot van Milan uit een corner is voor de keeper. Toch vallen er ook nog doelpunten. Renzo probeert een schot van afstand en de keeper kan de gladde bal niet klem houden. Jorick is hierbij alert en schiet de rebound binnen.

Waar de keeper van Unicum genoeg te doen heeft ben ik op een gegeven moment even Stef kwijt. Ik zie alleen een leeg doel. Wanneer is iets uit de dug-out stap zie ik dat hij heel verstandig bij zijn vader onder de paraplu is gaan staan.  Hij moet ook nog wel een keer aan het werk. Unicum krijgt een vrije trap die via Stef tegen de lat gaat.  Met nog 15 minuten te gaan maakt Jorick ook nog zijn tweede en zet daarmee de eindstand van 0-5 neer.

Met een verdiende overwinning gaan we proberen onze weg terug te vinden naar Putten. Gelukkig hebben we de toeristische route en hevige regenval niet voor niets gemaakt.