Schouw 54 54 -01
8232XK
LELYSTAD
tel. 0320-241138

Waar we normaal de wedstrijden in de ochtend hebben zijn we nu uitgenodigd door Unicum om om 15.00 uur bij hen een wedstrijd te spelen tegen hun JO15-3. In november hebben we hier ook gespeeld op het kunstgrasveld in de zeikende regen, waar we met een 0-5 overwinning van het veld afliepen. Vanmiddag hebben we beter weer en schijnt het zonnetje lekker. Helaas hadden ze in Lelystad geen voetbalveld beschikbaar en hebben ze op het knollenveld van de buurman een veld uitgezet. Op dit veld zitten zoveel gaten dat zelfs de slechtste golfer hier met gemak een hole-in-one slaat. Het scheelt dan nog wel dat ook de tegenstander hier last van heeft.

Voordat de wedstrijd begint gaat de grensrechters de vlag halen. Bij Unicum is er geen vlagger dus één van de spelers neemt deze taak op zich en later horen wij dat dit pas zijn tweede wedstrijd is die hij vlagt. Kan die beste jongen niets aan doen, maar het verklaart wel sommige acties.
Overigens zijn wij vandaag ook weer flink gehavend. We missen met 5 geblesseerden en 1 afwezige, maar liefst 6 spelers. Gelukkig hebben we 3 vervangers kunnen regelen, zodat we wel wat wissels hebben.

Dat het een slecht veld is zien we in de wedstrijd ook vrij snel. Een strakke bal over de grond kan niet, want hij begint al vrij snel te stuiteren en de jongens krijgen de bal ook maar moeilijk onder controle. Onze jongens hebben dan ook nog moeite om elkaar te vinden en houden het veld vaak te klein. Daarnaast speelt Unicum nog best redelijk wat lijkt te zorgen voor een open wedstrijd. Het zorgt nog niet voor vele grote kansen, maar de bal had er maar zo een paar keer in kunnen vliegen. En uiteindelijk valt het eerste doelpunt ook als Jochem de bal meegeeft aan Dylano. Hij stuit eerst nog op de keeper, maar in zijn tweede poging schiet hij de bal binnen.

Waar Unicum ook wel af en toe naar voren schuift krijgen wij nog wel de grootste kansen. Milan gaat één op één op de keeper, lobt het over de keeper heen, maar ook over het doel. Daarna wordt hij nog een keer diepgestuurd en dan kunnen we zien dat het jammer is als ze een jonge jongen laten vlaggen. Milan vertrekt van achter de speler en de grens vlagt ook nog niet, totdat hun coach begint te schreeuwen dat het buitenspel is. Op dat moment vlagt hij toch. Wij geven nog aan dat dit nooit buitenspel kan zijn, maar gelukkig heeft Unicum de moeder die buitenspel heeft uitgevonden langs de kant staan welke ons uitlegt dat het wel zo is. Of we nu echt wat kunnen met de uitleg dat we een bril nodig hebben wat kunnen denk ik niet (ik draag namelijk al een bril), maar ze leek wel heel serieus.
Tot aan de rust is het een moeilijk wedstrijd, maar we staan dan nog steeds met 0-1 voor.

In de rust wordt er gewisseld van grens. Deze geeft bij de scheids aan nog minder ervaring te hebben dan zijn voorganger, maar dat hij wel eerlijk zal gaan vlaggen. Dat was een mooie belofte, het is alleen jammer dat hij snel zijn arm uit de kom aan het vlaggen is voor buitenspel terwijl 10 supporters achter zien dat het weer nooit buitenspel kan zijn. Gelukkig komen we niet veel later op een 0-2 voorsprong door wederom Dylano en moeten we de wedstrijd maar over de streep gaan trekken.
Naarmate de wedstrijd verstrijkt gaat ook de scheidsrechter anders fluiten. De eerste helft was hij nog wel redelijk onpartijdig, maar Unicum krijgt in het laatste kwartier wel veel vrije trappen rond de 16.  Deze worden allemaal gemist, maar bij éé'n schot stuitert de bal vervelend voor Stef en rolt de 1-2 binnen. Unicum denkt dat er dan wat te halen is en gaan ook vervelend voetballen. Het is niet dat ik anders gewend ben van Unicum, maar het is toch jammer. Veel overtredingen en vervelend doen schijnt in de basistraining te zitten. Al raken onze jongens wel wat geïrriteerd hierdoor blijven ze, voor zover het kan op dit veld, wel voetballen. In de eerste minuut van de blessuretijd schiet Dylano met zijn hattrick de eindstand van 1-3 binnen.

Ondanks het enorm slechte veld en de tegenstand naast en in het veld gaan wij rond etenstijd met 3 punten naar huis. Volgende week weer een thuiswedstrijd en hopelijk dan weer met een bijna volledig selectie. Met Milan in gips en Renzo met een breuk in zijn voet zullen we voorlopig niet compleet zijn.