Accommodatie

Onbekend

Vorige week heeft een niet nader te noemen trainer van SDC Putten gescout, zodat de coaches van de F4 wisten wat de kwaliteiten en minder goede punten van Veensche Boys F2 waren. Na een goede training van afgelopen donderdag gingen wij vol vertrouwen naar Nijkerkerveen.

Sponsor De Boer reed in colonne voorop, met direct daarachter de familie Kous. Al snel was de 6-cilinder de 8-cilinder kwijt, waarna de stoet de Kousjes volgde. Toen bleek dat Cor Kous, een ATB-er, bosweggetjes beter kende dan de weg naar het sportpark van Nijkerkerveen. Wij hebben heel Nijkerkerveen en omstreken gezien, maar het sportpark was nergens te bekennen. Uiteindelijk, na een instructie van Walther Siksma en een ongerust telefoontje van Peter de Boer waar wij toch bleven, kwamen wij dan toch aan.

Er was dusdanig weinig tijd over, dat er geen ruimte meer was voor een warming-up. De spelers kregen nog snel een Dextro uitgedeeld, waarna werd opgemerkt dat Levi er niet was. Bleken hij en zijn vader nog op de parkeerplaats op ons aan het wachten waren. Wat een voorbereiding van deze belangrijke wedstrijd!

Eenmaal op het veld aangekomen bleken de jongens van Veensche Boys aardig groot te zijn. Blijkbaar waren het (bijna) allemaal tweedejaars. Na een rommelig begin wist Sterre na 4 minuten knap de openingscore voor haar rekening te nemen. 3 minuten later wisten “de andere blauwen” keeper Jasper kansloos te laten en de gelijkmaker te maken. Sterre schoot er voor de rust nog 3 in en ook Auke wist zijn doelpuntje weer mee te pikken. Met een stand van 1 – 5 werd de rust in gegaan.

Tijdens de rust werden de spelers goed gecoacht, maar of alles aan kwam? De tweede helft zat er weinig voetbal meer in. 11 minuten voor tijd wist Veen nog tegen te scoren (2 – 5), maar 3 minuten later wist Auke de voorsprong nog verder te vergroten (2 – 6). Met die stand werd de wedstrijd afgesloten.

Eenmaal terug in de kleedkamer hadden de spelers meer praatjes dan op het veld. Blijkbaar heeft de Dextro een incubatietijd van 45 minuten. Daarom zal Dick van Bloemendaal voortaan direct bij het verzamelpunt de Dextro uitdelen.

Foto's van de wedstrijd, penalties en routebeschrijving zijn terug te vinden op:

Volgende week moeten wij de thuiswedstrijd tegen De Glind spelen. De wedstrijd begint om 09.00 uur en iedereen moet dan om 08.20 uur aanwezig zijn. Als wij ook deze wedstrijd weten te winnen, zijn we kampioen. Dan moet de boot wel beter op stoom zijn, dan deze 12e november. Maar goed, als je zelfs een slechte wedstrijd winnend weet af te sluiten, dan … Dus ouders en andere toeschouwers, neem je toeters, spandoeken en je stem mee. Vergeet ook niet de koffie… Dan verzorgen de coaches een leuke afsluiting.