Datum

17 maart 2012 8:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 17 maart 2012 moesten wij uit naar Unicum. Omdat de wedstrijd vervroegd was naar 08.30 uur, moesten wij al om 07.15 uur richting de polder. Vooraf was nog gemaild, dat een ieder vroeg naar bed moest. Iedereen heeft zich daar keurig aan gehouden. Hoewel, we zagen toch wat bleke gezichtjes. Niet van de spelers, maar van de ouders. Het vroege tijdstip of de verre afstand was voor opa Van de Langemheen geen reden om niet mee te gaan.

Bij het sportcomplex aangekomen bleek dat Jaap Westland, de vader van Jarno, de koffie verzorgd had. Vorige week ontbrak de koffie. Dus dit was een goed begin! Onderweg naar de kleedkamer dekte Jaap zich in door aan te geven dat hij zelf de koffie gezet had en dat het daardoor wel eens erg sterk kon zijn. Nadat hij te horen had gekregen dat een sterke bak beter is dan een slappe, was hij toch enigszins gerustgesteld.

Eenmaal omgekleed gingen wij richting het voetbalveld, hoewel “knollenveld” een betere benaming zou zijn geweest. Het veld was erg hobbelig en de zon van de afgelopen weken in combinatie met de polderwind had een behoorlijk uitwerking op de groei van het gras.

Direct na het eerste fluitsignaal bleek SDC Putten aanzienlijk sterker te zijn. Helaas resulteerde het overwicht niet in een voorsprong. Dat leidde tot grote zorgen bij gelegenheidskeeper en aanvoerder Evan Kous, die de zieke Youri v.d. Pol verving. Zuchtend en steunden stond Evan in het doel. Na kansen van Sterre van Bloemendaal, Jarno Westland en de 400 maal van rechts opkomende Auke Narsingh, wist Sem van de Langemheen in de 19e minuut SDC op voorsprong te brengen. Met 0 – 1 werd de rust ingegaan, hoewel het eigenlijk minimaal 0 – 4 had moeten staan.

De 2e helft verving Jarno Westland keeper Evan Kous. De 2e helft was Unicum toch wat beter dan de eerste 20 minuten, hoewel wij het overzicht bleven houden. Toch kwam Unicum een enkele keer gevaarlijk uit. Als Evan Kous er niet stond om de man/bal op te vangen, dan stonden wel de uitstekend spelende Levi de Boer, Thijs Dekker of Trystan v.d. Hoek op de goede plaats of zorgden ze ervoor dat ze op de goede plaats kwamen te staan. Wat hebben zij weer een inzet en kwaliteit getoond! Levi was naar de kapper geweest. Vanwege zijn goede spel werd hem al aangeboden om wekelijks de tondeuse er overheen te gooien. Dit aanbod wees hij resoluut af. Sem van de Langemheen en Jasper van Beek wisten nog de paal te raken, maar helaas niet het net. In de 30ste minuut kregen wij een corner tegen. Hoewel wij de afgelopen weken veel hierop getraind hebben, bleek een ieder nog niet goed te staan (tussen de keeper en de tegenstander). De geheel vrijstaande Unicumspeler wist de hoge bal keurig in het netje te koppen. Wat zonde en onnodig! De F4 zette er alles op om weer op voorsprong te komen. En met succes: in de laatste minuut wist Sterre van Bloemendaal beheerst tegen het netje aan te schieten: 1 – 2.

Met deze dik verdiende gewonnen wedstrijd hebben wij 6 punten uit 4 wedstrijden behaald en staan we op een keurige 4e plaats. Klasse jongens en meisje!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hoevelaken F2 op het programma. De wedstrijd begint om 08.45 uur. Dat betekent dat wij om 07.50 uur vetrekken.