Onbekend

Zaterdag 6 oktober 2012

Sportpark “de Strokel” te Harderwijk

VVOG F2 - SDCP F2 :     0-1

Regen, regen en nog eens regen. Dat was het weerbeeld vanmorgen vroeg.  Zou het afgelast zijn? Mail gecheckt en de website van VVOG geraadpleegd. Bijna alles is afgelast, maar onze partij gaat gewoon door. We mogen bij VVOG op kunstgras spelen. We kunnen ons dus gaan opmaken voor de wedstrijd tegen de nummer 6 van de ranglijst VVOG F2. Deze ploeg had vorige week gewonnen van FC Horst met 3-2. Dat zegt eigenlijk genoeg, SDCP F2 mag vandaag weer vol aan de bak.

Als beide ploegen elkaar ontmoeten in Harderwijk, valt al meteen de lengte op van de tegenstanders. Velen zijn toch een kop groter, en bij het intrappen is al te zien dat ze de bal over grote afstand kunnen schieten. De ploeg van Jasper (captain vandaag) is dus gewaarschuwd. De regen houdt aan en het wachten is op de scheidsrechter, waardoor we wat later kunnen beginnen. Als hij dan gearriveerd is, laat hij de ploegen tossen. De toss wordt alvast gewonnen door SDCP. Zou dat een goed voorteken zijn?

SDCP kiest de kant en VVOG mag aftrappen. Als deze is genomen, wordt de intentie van de thuisploeg al snel duidelijk. Veel aanvallen middels dieptepasses en de tegenstander proberen te overlopen m.b.v. het fysieke voordeel. Olaf komt hier al snel achter als hij van de bal wordt gezet in die eerste minuut. Als Daan probeert zijn tegenstander uit te schakelen, wil hij zijn schouder erin zetten maar is wat te laat, waardoor de speler in de rug geduwd wordt. Dit betekent een vrije trap voor VVOG, die in één keer wordt genomen maar naast gaat.

Die eerste minuten moeten de puttense verdedigers al veel loopwerk verrichten richting hun eigen doel, om de lange ballen van de tegenstander te onderscheppen. Hierdoor ontstaat er veel ruimte tussen de linies bij SDCP, waardoor de aanvallers moeilijk worden gevonden.

Evan en Levi proberen dit zoveel mogelijk te bereiken d.m.v. lange ballen. In de 5e minuut ontstaat de eerste serieuze kans voor VVOG na een uitbraak over rechts. De harderwijkse aanvaller speelt Evan uit en komt voor Xander te staan.. Hij schiet maar Xander redt miraculeus. Evan moet hierna de bal opruimen, maar krijgt hem niet goed weg. De aanvaller van VVOG komt weer in balbezit en schiet vervolgens gelukkig naast.

Het is “alle hens aan dek” in deze fase voor SDCP. Even later volgt er weer een schot op het doel, maar Xander werkt de bal met zijn voet naast het doel. De corner die hierop volgt vliegt rakelings voorlangs, gelukkig nog steeds zonder gevolgen voor de puttenaren. Olaf krijgt een vrije trap mee na een verbeten duel om de bal. Evan neemt deze, schiet op de goal en de bal glijdt door, maar de keeper kan oppakken. Even later komt Abel in positie voor een doelpoging, maar de centrale verdediger grijpt in voordat hij kan schieten. Even later soleert Sem door de verdediging maar stuit op de laatste man. Het sterkere VVOG dicteert het spel en is gevaarlijk, maar SDCP kan toch langzaam wat meer in de wedstrijd komen.

VVOG  blijft echter aandringen. Een snel opgezette aanval met dieptepasses wordt de spits van de thuisploeg in stelling gebracht die de bal hoog op het doel schiet. Xander strekt zich, stopt de bal maar moet deze in 2e instantie naast het doel werken. De daarop volgende corner blijft gelukkig zonder gevolgen. De verdedigers van SDCP werken hard maar het is Xander die de ploeg in de wedstrijd houdt. Evan schiet eens van afstand maar de keeper kan opvangen. Even later is Abel even weg bij zijn mandekker, maar schiet naast via een VVOG been. De corner levert weinig op voor SDCP. Het aanvalsspel van VVOG levert meer gevaar op. Trystan en Olaf werken hard en assisteren de verdediging vaak. Xander keept een puike partij en is nog niet te passeren. Zo wordt de rust gehaald met een 0-0 stand. VVOG is veel sterker maar verzuimt nog te scoren. SDCP kan aan de andere kant nog niet echt een vuist maken.

Daarom worden de spelers in de rust nog eens vurig toegesproken door teamleider Alexander, die de taken van Richard even waarneemt, die er niet bij kon zijn vandaag. Willen we hier met een goed resultaat vandaan gaan, dan zullen we hiervoor moeten blijven knokken. De spelers luisteren aandachtig, peppen zich op en  bekrachtigen dit met een yell. Ze zijn klaar voor de 2e helft.

Na de aftrap van SDCP wordt gezocht naar Sem, die niet bereikt wordt. VVOG schakelt snel om maar Xander kan opvangen. Xander trapt uit richting Sem, maar de bal komt daar wederom niet aan. VVOG ruimt op met lange ballen maar de rechtsbuiten van VVOG kan niet voorkomen dat de bal achter gaat. Xander trapt ver uit, weer richting Sem. Via het been van een verdediger kan hij toch in balbezit komen, waarna hij opstoomt naar voren. Sem speelt vervolgens de sterke centrumverdediger uit en geeft de bal voor. Jasper kan aannemen maar schiet naast. Jammer, want hier had meer ingezeten voor SDCP.

Maar de F2 ruikt kansen. In de 3e minuut van de 2e helft weet Trystan de bal te onderscheppen. Hij speelt op Jasper, die Trystan weer aanspeelt. Vervolgens zoekt Trystan de opening op Sem en met succes. Sem kan inlopen en schiet. Via het been van een verdediger gaat de bal omhoog, maar valt net op tijd omlaag achter de keeper in de goal. 0-1. Zo komt SDCP toch wel tegen de verhouding in op voorsprong. Maar zoals het vaker gaat in het voetbal, als de aanvallend sterkere ploeg niet scoort, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Sem was gisteren jarig, en trakteert zichzelf dus op een belangrijk doelpunt.

Hiermee is de wedstrijd natuurlijk nog niet gespeeld. VVOG komt er geregeld gevaarlijk uit, maar SDCP verdedigt nu sterker en weet wat vaker aanvallen op te zetten. Trystan krijgt een vrije trap tegen, waarvoor een “gunner” van VVOG zich komt melden. Hij pegelt de bal rechtstreeks op het doel, maar die gaat net naast. De thuisploeg is niet van plan om te verliezen en blijft de druk op de ketel houden. Er ontstaan kansen, maar Xander laat zich niet passeren.

De verdedigers Levi, Daan, Evan en Trystan verrichten veel loopwerk. Ze blijven sterk verdedigen en zijn bereid om elkaar te helpen. En met Xander als ongenaakbare sluitpost weten “de groen-witten” niet te scoren. De tijd verstrijkt voor de thuisploeg om een nederlaag nog af te wenden. Maar SDCP F2 weet  hun voorsprong succesvol te verdedigen. De scheidsrechter fluit af. SDCP F2 sleept een 0-1 overwinning uit het vuur in Harderwijk tegen een sterk VVOG F2! Loon naar werken dus!  Maar de “man of the match” vandaag is keeper Xander de Lange, die zijn ploeg meermalen op de been heeft gehouden.

Wat betekent dit nu voor de stand in de competitie?  Dat is nog onduidelijk, omdat er veel wedstrijden werden afgelast. SDCP F2 neemt voorlopig een 4e plaats in. Koploper Hoevelaken speelde niet. Een andere verrassing was dat FC Horst wederom punten morste. Zij speelden gelijk tegen Blauw-Geel’55.

3 keer raden tegen wie SDCP F2 het volgende week moet opnemen??