Onbekend

Zaterdag 20-10-2012    9.00 uur.

Sportpark Putter Eng te Putten

Bekerwedstrijd SDCP F2 – Zwart Wit’63 F1   1-4.

Vandaag staat er een bekerwedstrijd op het programma voor SDCP F2. De bekercompetitie is tot nu toe niet erg goed verlopen, daar de ploeg tegen Sparta F1 en Hoevelaken F1 verloor. Nu is Zwart Wit’63 F1 de tegenstander. Deze ploeg komt ook uit in de reguliere najaarcompetitie van de F2. Hierin hebben de beide ploegen elkaar nog niet getroffen, dus kan de wedstrijd van vandaag als een graadmeter gezien worden voor de competitie. Kan de F2 toch een bekerwedstrijd op zijn naam schrijven?  Dan moet dat vandaag gebeuren.

Bij SDCP is Abel vandaag afwezig. Jasper is terug maar nog niet geheel hersteld van een fikse buikgriep. Hij is erg verzwakt maar wil het toch gaan proberen. Daan is vandaag de aanvoerder van “de blauwen”. De tegenstander Zwart Wit heeft een aantal oudere F spelers in de gelederen die al een kopje groter zijn dan de meeste SDCP-ers. De harderwijkse ploeg maakt een fitte en gemotiveerde indruk.

De bezoekers trappen af en zoeken de aanval. SDCP onderschept en beantwoorden met aanvallen van hun kant. Totdat Zwart Wit na een paar minuten al lijkt te scoren. De spits is doorgebroken en komt voor keeper Xander te staan. Xander komt uit maar is net iets te laat om de bal te onderscheppen. Toch weet hij de aanvaller dusdanig te hinderen, zodat deze naast schiet. Even later is het dan wel raak voor de bezoekers als hun nr.9 kan uithalen en Xander kansloos laat.  0-1.  Een tegenvaller voor de F2.

Kan SDCP de boel weer omkeren, is de vraag. Die intentie is er zeker wel, maar kunnen ze dit ook laten zien. Na wat aanvallen over en weer, ontstaat er dan een eerste grote mogelijkheid. Sem speelt zijn tegenstander uit, waarna hij Daan in stelling brengt. De aanvoerder heeft echter iets teveel tijd nodig om aan te leggen voor een schot, waardoor hij strandt op de toegesnelde centrumverdediger. Hierna kan de keeper de bal probleemloos oprapen. Zwart Wit’63  probeert vaak met lange trappen de voorhoede te bereiken. Dit is niet zo gek, gezien het loopvermogen van hun aanvallers.

In de 12e minuut komt Zwart Wit er weer gevaarlijk uit nadat Evan wat was mee geschoven naar voren om een aanval op te zetten. Na een snelle counter komt de Zwart Wit aanvoerder alleen voor Xander die de uitbraak met zijn voeten probeert te stoppen. Hij raakt daarmee de tegenstander op zijn benen, maar die blijft overeind en in balbezit. Gelukkig voor de F2 is de afwerking niet helemaal zuiver, als de bal via de lat over gaat. Later moet Xander nog eens ingrijpen, en doet dat met succes in de 2e instantie, voordat de bezoekers de 0-2 konden aantekenen.

Even later doet de F2 wat terug, als Sem over links net de bal kan binnenhouden, zijn man uitspeelt en op de goal schiet. De keeper heeft problemen met dit schot, maar houdt de bal toch tegen. Als de wedstrijd 14 minuten oud is zet SDCP een aanval op via Evan naar Olaf naar Sem. Sem legt terug op Levi en gaat zelf diep. Levi speelt Sem weer aan. En Sem legt vervolgens de bal voor op Jasper die moet aanzetten. Met een uiterste krachtsinspanning kan hij de bal bereiken, en een doelpoging wagen. En hij schiet met succes. De bal verdwijnt in de korte hoek van het doel, de keeper kansloos latend, 1-1.

Kan SDCP nu meer in de wedstrijd komen na deze gelijkmaker?  Daar lijkt het eerst wel op als Sem weer diep wordt gestuurd over links. Hij lijkt eerst de bal kwijt te raken aan zijn directe tegenstander, maar Sem weet hem te heroveren waardor hij kan opstomen naar de goal en schiet, op de paal!  De bal komt weer terug het veld in voor de voeten van Jasper die tegen de keeper opschiet. Hierna kan hij nog een poging wagen, maar die inzet belandt in het zijnet.

Een goede fase van SDCP dus, maar Zwart Wit is sterk. Sterker eigenlijk, daar zij meer kansen creëren dan SDCP. Xander moet weer ingrijpen op een schot van nr.5 van Zwart Wit. De daarop volgende corner wordt op de lat gekopt, waarmee SDCP toch weer goed wegkomt.

Vlak voor de rust komt Zwart Wit er nog eens snel uit, met weer een hoofdrol voor hun aanvoerder. Hij schiet op de goal van Xander, die de bal stopt met zijn voeten. De bal stuitert weer terug voor de doorgelopen Zwart Wit aanvoerder, die nu geen fout maakt en onberispelijk binnenschiet, 1-2.  Dit wordt ook de ruststand.

Als SDCP weer aftrapt voor de 2e helft, zullen ze meteen de aanval moeten zoeken om voor de 2e keer gelijk te maken. Maar het is Zwart Wit dat meteen weer overneemt en snel omschakelt. Zo moet Xander al meteen tot 2 keer toe een schot keren. Dit deed hij prima overigens, maar het geeft wel aan dat SDCP het nog zwaar gaat krijgen na de rust. Olaf kan bijna profiteren van een te zachte terugspeelbal, maar zijn inzet wordt tot een hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop wordt wederom de paal geraakt door de thuisploeg, die ook geen geluk heeft bij hun doelkansen.

Maar aan de andere kant hebben ze wel weer geluk als Zwart Wit met 3 man vrij opdoemt voor Xander die met een katachtige reactie weer een tegendoelpunt voorkomt. Maar Zwart Wit toont “powerplay” over SDCP dat hierop nog geen antwoord heeft. Ook beschikken de bezoekers over veel spelers met schotkracht. Het duurt dan ook niet lang of zo’n poeier treft doel in de 5e minuut van de 2e helft. 1-3.  Hiermee lijkt de wedstrijd al gespeeld met nog een kwartier te gaan.

Zwart Wit laat de bal het werk doen met lange passes, terwijl SDCP met dribbelwerk een doorbraak wil forceren, wat veel krachten vergt tegen de stugge verdedigers uit Harderwijk.

In de 7e minuut van de 2e helft wordt het spel even stilgelegd voor verzorging van een Zwart Wit speler. Als het spel weer wordt hervat, is het wederom raak. Met een aantal één-tweetjes wordt de spits van Zwart Wit in stelling gebracht die feilloos binnenschiet,  1-4.

SDCP moet nu voorkomen dat het niet wordt afgedroogd in eigen huis. Maar na de 1-4 stand  gaat het spel wat over en weer zonder verdere gevolgen. Er zijn nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Xander maar verdere tegentreffers blijven SDCP bespaard. De thuisploeg kan zelf overigens ook geen vuist meer maken om de achterstand te verkleinen. Zo blijft de stand 1-4.

SDCP F2 verliest dus alle wedstrijden in deze bekerstrijd en eindigt onderaan. Zo zullen zij zich moeten gaan concentreren op de competitie waarin ze nog wel volop meedoen bovenin. Vandaag mocht de F2 kennis maken met een sterke ploeg van Zwart Wit die ze nog tegen komen in de competitie. Ze weten dus wat ze nog te doen staat. Hopelijk weten ze volgende week weer punten te pakken bij VVOP in Voorthuizen.