Scheidsrechter

Huisman, J.

Accommodatie

Onbekend

Het is een heuglijke dag vandaag, want het is vandaag dierendag, 4 oktober, en dan zoeken we meestal een tegenstander op waarin we ons kunnen verenigen met de dieren en dan kom je al gauw uit op het kippendorp Barneveld, het wordt tijd om eens een flink eitje te bakken tegen onze vrienden van SDVB.

Dat deze wedstrijd een eitje zou worden,  dat konden we van tevoren wel vergeten, want daarvoor is de vorm niet aanwezig, maar goed elke wedstrijd biedt nieuwe kansen zullen we maar zeggen, we gaan weer vol goede moed 20 minuten verderop om te kijken hoe we het eraf zouden brengen op deze weer zonovergoten zaterdag.

Feitjes vooraf:
Van het eerste: Manuel Hoogewoning, Jari de Graaf en Jeffrey van de Brink
Geblesseerd: Chris, Johan, Daniel
Geschorst: Ivo

De wedstrijd dan:
Die begint om 12.20 uur en dat belooft nog niet veel goeds in het begin, ontiegelijk veel balverlies van beide kanten, dus van een hoogstaand niveau was geen sprake, laat staan van een fatsoenlijke aanval.

We zijn nog niet de ploeg die het spel kan gaan maken, dat laten we dus maar lekker over aan SDVB, daar is niets mis mee, zolang je de controles maar niet uit het oog verliest en  vervolgens gewoon afwacht tot we kunnen overgaan tot wat meer initiatief, in de beginfase resulteerde dat in een handvol corners voor onze opponent waar niets uit kwam.

In de eerste helft hadden wat meer voordeel kunnen pakken op de linkerkant, die werd bestreken door Maurice (die goed speelde in de 1e helft) en Mike Helsdingen die steeds diep werd gestuurd, maar 9 van de 10 keer was er geen goede klik om gevaarlijk naar voren te kunnen worden.

Halverwege de 1e helft een grote kans voor SDVB, een indraaiende voorzet wordt niet goed op waarde geschat door onze defensie, en de inlopende man kan vrij van links snoeihard uithalen, maar het vangnet is het doel in dit geval gelukkig.

De wedstrijd komt los, een supersnel uitgevoerde aanval brengt Jari in stelling en die schiet raak, maar helaas buitenspel, volgens de grensrechter dan, en daar had ik mijn twijfels over, op zijn zachtst gezegd (op onze Danjo na zijn er niet zo gek veel eerlijke grensrechters te vinden), maar goed hij telt dus niet, blijft 0-0.

Een goede volley van Jef en een uitermate knappe redding van Manuel volgen.

Dan komt het cruciale moment van de dag, elke wedstrijd heeft een moment dat cruciaal is voor de  wedstrijd en zo ook bij deze pot.

In een drukbezet strafschopgebied bij ons, wordt de bal binnen gebracht en op dat moment gaat Manuel een soort van schouderduw aan met een aanvaller, en die valt naar beneden alsof hij doorzeeft wordt in het afrekencircuit, de scheidsrechter verbaast vriend en vijand (ja ook SDVB was verbaasd) en legt de bal op de stip, hoe wreed en onrechtvaardig, de 11-meter wordt feilloos genomen en op het moment dat we dachten dat de wedstrijd kon gaan kantelen naar ons toe, staan we met 1-0 achter.

We verliezen bijna ons hoofd, we worden heel paniekerig, krijgen de bal niet meer weg, maar weten gelukkig na deze domper verder ongeschonden de rust te bereiken .

Ik vergeet wel bijna te vertellen: na het doelpunt schiet Jari met een prachtige knal de bal op de bovenligger, en dat was zonde, maar het beetje geluk wat we nodig hebben, hebben we nou eenmaal niet, anders hadden we ook maar zo op 1-1 kunnen staan.

De tweede helft start redelijk, het tempo is omhoog gegaan, de kansen komen er ook, maar dan wel voor SDVB, in eerste instantie laat Manuel zijn kwaliteiten nog zien en wij mogen het nog een paar keer uit een vrije trap proberen, maar dat liep steeds op niets uit.

Dan komt er een aanval van hun op rechts, kinderlijk eenvoudig slalomt een speler richting doel, plaatst de bal naar binnen en daar staat zo’n kiependarper klaar om de bal de goede richting te geven voor de 2-0, weliswaar uit de rebound maar goed.

Daarna was het gebeurt met ons, het niveau in ons spel daalde als een komeet, en wij gaven nu wel heel veel ruimte weg, de 1 tegen 1 situaties leverde nog tal van kansen op , waarvan er nog 1 benut werd (3-0), en daar bleef het bij.

De slotfase was niet best, zoals gezegd, als mensen die alleen gezien zouden hebben zouden ze denken dat wij er niets van kunnen en dat SDVB een geweldige ploeg heeft, en dat is allebei niet zo, dat wil niet zeggen dat op de zege iets viel af te dingen, dat dan weer niet.

Het werd uiteindelijk dus 3-0, en dat is ook al de derde 0 op rij, het wordt tijd dat we gaan scoren, doelpunten tegen krijgen kunnen we al, als we er daar ook nog een stuk of wat minder uit het netje op hoeven te rapen, kan het weer dichter naar elkaar kruipen.

Ik zie het zo: we hebben een stapel hele goede kwaliteit stenen gekocht, maar de specie wil maar niet hard worden, niet hard genoeg om er een solide muur van te maken, bij elk duwtje stort de muur weer in elkaar, en moeten we het muurtje weer op bouwen, ik ga er vanuit dat de specie wel een keer hard wordt, zodat we een muur krijgen die alle stormen kan overleven.

Ik ga vanavond heel lang de hond uitlaten, dat heb ik beloofd op deze dag, dan zal ik alles nog eens de revue  laten passeren, niet dat dat wat helpt, maar je moet elk verslag met iets afsluiten, dus dat doe ik dan maar met deze zin.