SDCP F3 - F4: Veel kansen voor F3, winst voor F4

Datum

24 oktober 2015 10:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 25 oktober 2015, de F3 heeft de F4 uitgenodigd voor een oefenduel. De F4 wil wel en dat is handig voor de F3. Zij leveren iedere week zo’n topprestatie dat zij in de vakantie verplicht ontspannen. Coach Edwin heeft om tot rust te komen zelfs een week in een vakantieomgeving verbleven: de overige spelers mochten allerlei leuke dingen doen en laat naar bed gaan. En om dan weer in vorm te komen voor de competitie is een oefenwedstrijd welkom. Milan is er niet bij: voor een hoog bedrag is hij (alleen voor deze zaterdag) geleend door de F6 voor een competitiewedstrijd. Jaron is aanvoerder.

Op het veld start het warmlopen en inspelen waarna de F4 aftrapt. Vanuit het middenveld komen zij op onze helft waar Aaron staat: hier komen ze natuurlijk niet langs: een ingooi. Als de bal bij Rens komt zet hij als spits gelijk een aanval in maar de verdediging van de F4 zit niet stil en weet de bal te veroveren. De bal gaat tussen de Effies 3 en 4 heen en weer. Als even later Murat op het goal van Sil schiet, heeft deze een prachtige redding. Sil schiet uit naar de zijkant waardoor een aanval van Aaron en Mees ontstaat. Alleen stopt deze mooie actie bij de verdediging van de tegenpartij. Als deze de druk weer opvoert ontstaat er een aantal keren kort achter elkaar een corner voor de F4. Gelukkig staan Jaron, Lindo en Jamie in de verdediging op scherp en bikkelen ze de bal weg. Bij de vijfde corner zorgt Sil voor de 0-0 als Murat probeert te scoren: toppie keep!

Er volgt wat balbezit en balverlies wat eindigt in 0-1. Jammer, maar we laten ons niet kisten. Even later hebben wij een ingooi, Mees staat vrij en krijgt de bal maar is die even later kwijt. Weer later passt Aaron op Boaz: wat een mooi samenspel, F3! Boaz wil de actie met een doelpunt afmaken maar helaas. Direct hierop verovert Lindo de bal en geeft een voorzet: net te kort. Uit de volgende corner volgt een doelpunt voor de F4 maar al snel hierop gaat Boaz in de aanval, speelt wat F4-mannen voorbij en scoort de 1-2: Yes! Gelijk heeft Boaz nog een kans, helaas dit keer geen doelpunt.

In de rust een korte wedstrijdbespreking: afpakken van de bal en het samenspel gaat prima. Even wat drinken en gaan met die banaan. Kom op F3!

De tweede helft: een helft vol kansen voor onze F3. Aaron schiet keurig naar Boaz, Boaz geeft een mooie voorzet op Rens: geen goal. Even later passt Jamie naar Rens en die probeert zich met alles wat hij in zich heeft door de sterke F4 verdediging te vechten maar dat is lastig. Bij een tegenaanval verovert Mees weer de bal of laat Jamie zich niet voorbij spelen. Hij verdedigt netjes uit en als Murat om de hoek komt zorgen Jaron en Jamie samen dat hij er niet doorkomt. Als na een redding van Sil de bal bij Lindo komt, crosst deze naar de andere kant van het veld en geeft en mooie voorzet precies voor de goal: helaas mist Boaz. Even later schiet Aaron na een aantal goede loopacties van afstand op goal: naast. Hierna is de beurt weer aan Boaz: hij speelt een aantal F4-spelers voorbij maar helaas: geen doelpunt. Lindo snelt nog een keer langs de zijlijn en besluit niet zelf te scoren maar voor te geven: helaas heeft de tegenstander dit door.

Dan komt de F4 op onze helft en Jaron is hier helemaal klaar voor: ziet ze komen en gaat er vol in en verovert de bal: wow. Als de bal weer aan de goede kant is, volgt een corner voor de F3 en Lindo neemt hem, hij komt mooi voor… maar het wordt geen doelpunt. Even later komt Aaron dan de bal. Hij snelt naar het doel van de F4: geen goal. Na veel mooie reddingen van Sil en de verdedigers komt er dan van heel ver nog een hele hoge -niet te houden- bal waarmee de eindstand op 1-3 komt.

Met het zweet op het voorhoofd gaat de tegenstander naar de kleedkamer. Ze voelen aan alles dat deze winst puur een gelukje voor hen was: wij hadden zoveel meer kansen, helemaal in de tweede helft! Als wij niet die verplichte rust in de vakantie hadden gehad, hadden we zeker gewonnen! Daarom willen we nu ook niet meer laat naar bed J : we willen zaterdag kipfit op het veld staan en knallen!!!