Datum

28 april 2018 9:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze zaterdag na Koningsdag staan wij op het voetbalveld klaar om voor de derde keer dit voetbaljaar te gaan spelen tegen Sparta Nijkerk JO9-3.  Deze keer zijn we niet helemaal compleet. Yuen is op vakantie, maar wij zijn er klaar voor en gaan onze uiterste best doen.

De 1e twee wedstrijden tegen hen hebben wij ruim gewonnen en ook tegen hun JO9-2 hadden wij weinig tot geen moeite.  De eerste tien minuten van de wedstrijd hadden wij opeens last van hetgeen waar DVS vorige week last had. Heel veel kansen gaan er gewoon niet in. En waar dat bij ons dus niet lukte maakt Sparta bij de eerste de beste kans de 0-1. En wij hebben veel goede aanvallen, maar het lijkt gewoon niet te mogen. Totdat Thomas de bal diep geeft op Noah die de ban lijkt te verbreken en de stand op 1-1 zet. Zal dit dan de ommekeer zijn?
Nou....niet direct, want net voor de 1e time-out maakt Sparta uit een corner de 1-2.  We hebben nu dus toch echt in het begin wel wat meer moeite met de JO9-3 dan we met de JO9-2 hadden. Het zal toch niet dat we deze derde keer van ze gaan verliezen.

De time-out lijkt ons goed te doen. We zetten wat meer druk en als een schot van Jasper wordt geblokt door een verdediger valt de bal voor de voeten van Thomas, die de stand weer gelijk zet op 2-2.  Sparta krijgt nu nog wat kleine kansen, maar Renzo staat zijn mannetje en houdt zijn doel verder schoon. Bij de volgende kans draaien Noah en Thomas de rollen van het 1e doelpunt om. Noah geeft de pass op Thomas die ook dit schot verwerkt tot doelpunt en er 3-2 van maakt. En als Bram de bal op links straks voorgeeft en glijdt Thomas met de verdediger van Sparta naar de bal. Thomas is de laatste die de bal nog weet te beroeren en glijdt zijn hattrick in het doel. Met een 4-2 voorsprong lijken we af te stevenen op een mooie uitslag. Na een pass van Thomas op Bram, draait deze goed weg van zijn tegenstander en schiet op het doel. De keeper weet helaas nog redding te brengen.  Op slag van rust weet Sparta nog wel dichterbij te kruipen door een counter te verwerken tot doelpunt. De ruststand is dan 4-3.

Na de rust krijgen wij enorm veel kansen, maar ook nu weer lijkt het niet te mogen. Een aantal schoten van ondere andere Bram, Jasper en Sem gaan net over, net naast of de keeper weet hem tegen te houden. Als Ralph een uitbal snel indribbelt weet hij bijna de achterlijn te bereiken. Net voor hij dat doet schiet hij de bal in de korte hoek binnen en zet ons weer op twee doelpunten voorsprong. Een rustig gedeelte qua doelpunten, maar aan kansen geen gebrek.

In het laatste kwart lijkt Bram er genoeg van te hebben dat de bal telkens over de lat vloog. Als snel na de aftrap krijgt hij de bal, ontwijkt een aantal tegenstanders en schiet de bal hard binnen. En na twee passes van Ralph en Thomas herhaalt hij dit twee keer en met deze hattrick staan wij al snel op 8-3. We naderen het eind van de wedstrijd en de winst is al zo goed als binnen. Toch halen we de dubbele cijfers. Jasper pakt de bal af op rechts en schiet hem hard binnen.  Als hij dit nog een keer wil doen wordt de bal door de keeper nog wel tegengehouden. De keeper kan echter niets doen aan de inkomende Bram die de 10-3 binnen kopt.

Met 7 overwinningen en 1 gelijkspel wordt onze reeks steeds mooier. 5 mei zijn wij vrij, maar 12 mei staan wij er weer helemaal klaar voor.  We zijn dan uitgenodigd door v.v. Barneveld JO9-1.