Datum

26 mei 2018 9:00

Accommodatie

Onbekend

Het is namelijk vandaag heerlijk warm weer als we onze laatste competitiewedstrijd mogen spelen tegen NSC Nijkerk JO9-1. Een voor ons onbekende tegenstander. Tussen de toeschouwers blijkt er ook één van Zwart-Wit te staan die komt kijken wat wij gaan doen. Door onze nederlaag van vorige week kan Zwart-Wit vandaag kampioen worden, mits wij verliezen. Natuurlijk zit dit niet in de planning.

Bij NSC hebben ze een snelle nummer 10 die via de zijkanten langs ons heen wil gaan. Hij wordt echter elke keer netjes tegengehouden. Wij staan uiteraard ook niet stil en door goed samenspel krijgen wij de nodige kansen. Bij een uittrap van Renzo gaat de bal over de verdediging van NSC heen waarna de bal voor de voeten van Noah stuitert. Hij ziet de keeper uitkomen en lobt de bal over de keeper heen, maar helaas ook net over de lat. De volgende uittrap van Renzo beland bij Yuen. Yuen draait weg van zijn tegenstander en speelt de bal naar Ralph. Ralph heeft de ruimte om te schieten en doet dit dan ook met succes. We staan met 0-1 voor.
En we gaan lekker door. NSC komt er zo goed als niet aan te pas. Een corner wordt weggewerkt door de keeper, maar rolt precies voor de voeten van Sem. Een harde streep over de grond volgt, maar de keeper weet hem tegen te houden. Als Ralph de bal indribbeld krijgt hij zoveel ruimte dat hij een schot op het doel kan wagen. De bal gaat richting de korte hoek en de keeper probeert hem nog tegen te houden, maar via zijn handen beland de bal alsnog in het doel. Het leek de keeper van Liverpool wel.  Doordat de volgende kansen net niet benut worden (Noah na een voorzet van Ralph en Yuen nadat hij de opving na een uittrap van de keeper) gaan wij de 1e time-out in met een 0-2 voorsprong.

Na de rust zorgt Bram voor een snelle uitbreiding van de score. Bij de eerste de beste bal die voor zijn voeten komt schiet hij de 0-3 tegen de touwen. Waar wij een tandje bijzetten, gaan bij NSC de kopjes hangen. Vooral bij de nummer 10 (dit lijkt de gangmaker te zijn) is de snelheid er een beetje uit. Ze proberen wel, maar ze komen er gewoon amper door. En als ze er door komen staat er altijd nog Renzo, die de ballen goed tegenhoudt. Voor de wedstrijd is er gezegd dat als er geen ruimte naar voren is, er ook altijd naar Renzo kan worden gespeeld. Want naast keepen kan hij ook nog eens goed voetballen, wat voor een keeper een groot pluspunt is. Dit terugspelen gebeurt ook en geeft dan ook de nodige rust in de opbouw.
Als Thomas de bal mooi meegeeft aan Jasper op links, schiet deze de bal hard op het doel. De keeper weet de bal te redden, maar is niet berekend op de rebound van Ralph. De 0-4 is binnen.
Bram en Ralph hebben ook iets nieuws bedacht om het mij iets lastiger te maken. Vorige week scoorden ze al samen een doelpunt en als vandaag na een paar geblokte schoten de bal weer voor hun voeten komt schieten ze hem weer samen binnen. Gelukkig is dit de tweede keer wat het mij makkelijker maakt. Vorige week heb ik het doelpunt gegeven aan Ralph. Dit keer krijgt Bram de eer.
Het volgende wapenfeit is een vrije trap. In plaats van te schieten dribbelt Bram een metertje naar voren en schiet de bal hard over de keeper in het goal. De stand is nu 0-6.  Dit is ook de stand bij het 2e rustmoment. De keeper zit vlak voor het fluitsignaal een paar keer naast de bal, maar Ralph kan net zijn voet er niet tegenaan krijgen om er 0-7 van te maken.

Ook na deze rust lijken wij lekker door te gaan. Sem pakt in de voorhoede de bal af en schiet op het doel. De keeper redt de bal en ook de rebound van Bram wordt door de keeper gepareerd. Hierna verliezen we even onze scherpte en bij 2 uitbraken van NSC volgen ook 2 doelpunten. NSC komt dus een kleine beetje terug tot 2-6. Jasper vond dit ook niet echt leuk want direct daarna krijgt hij de bal op links, gaat zijn directe tegenstander voorbij en schiet  de bal hard en hoog binnen.  Direct hierna volgt misschien wel de mooiste aanval en doelpunt van vandaag. Jasper krijgt de bal van Thomas op links. Hij gaat op snelheid richting de achterlijn en ziet Sem volledig vrij staan voor het doel. Hij geeft de bal op maar voor en Sem schiet de bal binnen. We staan ondertussen al weer 2-8 voor. NSC laat ons net voor de 3e rust nog even 'schrikken'. Als ze bal afpakken rolt het schot naar de lange hoek maar belandt gelukkig op de paal. De 3e rust wordt behaald met een 2-8 stand.

Het laatste gedeelte beginnen we ook niet helemaal scherp. Een uittrap van hun keeper gaat nu over ons heen en de aanvaller van NSC schiet hem binnen. Direct daarna krijgen zij een counter die ook wordt binnengeschoten.  De stand is nu 4-8. Ze komen iets dichterbij, maar brengen onze overwinning niet in gevaar. Het slot is weer voor ons. Ralph schiet op het goal en als de keeper de bal tegenhoudt kan de goed gepositioneerde Jasper de rebound binnenschieten, nadat hij eerst nog de rust bewaart en eerst zijn tegenstander uitkapt.

We sluiten dit mooie voorjaarsseizoen met een overwinning af. Na 11 wedstrijden staan wij op 28 punten door 9 overwinningen,  1 gelijkspel en 1 verlies. We hebben hierbij een doelsaldo behaald +56 (89 doelpunten voor en 33 tegen). Als VVOG ook zijn laatste 2 wedstrijden heeft gewonnen dan hebben zij net zoveel punten. Het is dan nog de vraag wat hun doelsaldo is, maar ik verwacht dat onze beter is. Een eventueel kampioenschap hangt echter af van Zwart-Wit. Zij staan op 26 punten uit 10 wedstrijden. Bij winst in hun laatste wedstrijd eindigen wij op een (ook hele mooie) 2e plaats. Mochten zij gelijkspelen of verliezen dan is de 1e plaats voor ons.

Onze jongens hebben een mooie groei laten zien, met samenspel waar veel teams, clubs en spelers jaloers op kunnen zijn. We gaan het seizoen nog afsluiten met een tweetal toernooien bij v.v. Stroe en Jonathan.