Datum

7 april 2018 8:30

Accommodatie

Onbekend

Dit voorjaar zijn wij door onze jongens verwend met goed voetbal. Het samenspel wordt steeds beter en mooier en de uitslagen zijn schitterend. Na deze wedstrijd tegen VVOP zijn wij op de helft van deze competitie. Met 12 punten uit vier wedstrijden zitten wij op de goede weg.
VVOP is dit voorjaar aan onze competitie toegevoegd en voor ons dus een nieuwe onbekende tegenstander.

Bij het indelen van de kleedkamers heeft iemand het slimme idee gehad om twee teams in één kleedkamer te zetten, terwijl er gewoon kleedkamers leeg zijn. Hopelijk krijgt deze persoon ook nog een keer het idee dat met 32 mensen in een kleedkamer staan gewoonweg teveel is. Uiteraard hebben wij dit even opgelost en kunnen wij ons klaarmaken voor de wedstrijd. Tijdens de peptalk wordt de opdracht van vandaag doorgegeven. Dat ze goed kunnen overspelen weten we, maar vandaag willen we ook zien dat ze de duels aangaan en laten zien dat ze bal willen hebben.

Net als andere zaterdagen staan er weer de nodige supporters langs het veld ondanks het vroege tijdstip van 08.30 uur.  En vanaf minuut 1 worden we weer verwend. Er wordt overgespeeld alsof ze niet anders doen, maar de opdracht van vandaag wordt ook uitgevoerd. VVOP krijgt niet bijzonder veel ruimte om iets te kunnen doen, terwijl onze jongens lekker doorspelen. Zo komt Yuen over via de linkerflank en geeft de bal voor op Bram. Deze schiet, maar de bal verdwijnt net naast het doel. De toon is gezet, want niet veel later krijgt Bram een herkansing en dit keer schiet hij de 1-0 tegen de touwen. SDC komt er vaak en goed doorheen, wat tot veel kansen leidt, maar helaas wordt niet elke kans een doelpunt.
Wanneer Renzo de bal recht in de voet van Bram uittrapt, draait deze goed door en geeft de bal aan de vrijstaande Yuen. Deze schiet de bal simpel langs de keeper en zet de stand op 2-0. Waar ik vorige week de danjes herkende heb ik deze keer geen idee welke dansje er gedaan wordt, maar er wordt weer gedanst bij doelpunten.
Net voor de 1e time-out verdwijnt een corner nogal ongelukkig in ons doel en met een 2-1 stand gaan we deze 'rust' in.

Na deze korte onderbreking veranderd er weinig aan het spelbeeld. SDC speelt goed over en VVOP probeert het wel, maar komt er maar sporadisch door. Wanneer Ralph de bal geeft aan Bram, kan deze op zijn beurt de bal tot doelpunt verwerken en zo is het 3-1.  Ook daarna krijgen we volop kansen. Eerst speelt Thomas zich vrij en schiet hard op goal. Deze bal gaat via een tegenstander over de achterlijn. Direct daarna krijgt Ralph de bal en hij schiet, maar ook deze bal verdwijnt over de achterlijn, ditmaal via de keeper. Uit een corner komt Thomas goed voor zijn tegenstander en tikt de bal in het doel. De stand is dan 4-1.
VVOP krijgt hierna een kans via een vrije trap. De speler van VVOP legt aan en schiet de bal schitterend in de kruising. Helaas een tegendoelpunt voor ons en de stand is dan 4-2, maar wel een hele mooie vrije trap. Natuurlijk gaan wij niet met dit gevoel de rust, want als Ralph de bal krijgt aangespeeld door Thomas schiet hij onberispelijk de 5-2 binnen.

Het wordt een beetje ééntonig, maar ook na rust blijven onze jongens goed samenspelen. Ze weten elkaar goed te vinden en zo ontstaan er ook weer diverse kansen. Schoten van onder andere Jasper en Noah worden maar net gered door de keeper. Als de keeper uitschiet komt deze bal niet heel ver en ook nog direct in de voeten van Yuen. De keeper maakt dit weer goed door redding te brengen op het schot. Maar ook Yuen corrigeert dit door met de bal op rechts naar de achterlijn te lopen en vanaf de achterlijn de bal in het goal te schieten. Zeker niet makkelijk, maar zeer mooi uitgevoerd.
De keeper van VVOP lijkt hierdoor een beetje van slag. Hij dribbelt de bal uit, maar ziet hierbij Sem over het hoofd die de bal van de keeper veroverd en de stand hierbij simpel op 7-2 kan zetten.

We zien ook veel één-tweetjes en de bal gaat ook vaak over de breedte naar een vrijstaande medespeler. Wanneer Thomas de bal linksachter heeft verwachten wij dat hij de bal over de breedte naar rechts geeft waar Yuen geheel vrij staat. Tot onze verbazing schiet hij de bal hoog naar voren. Waar wij denken dat hij de bal inlevert, speelt hij echter de bal naar Sem die daar volledig vrij stond. Door het vele publiek langs de zijkant hadden wij hem daar niet vrij zien staan. Sem krijgt ook de kans om te schieten, maar het schot belandt net in het zijnet.
Op slag van het fluitsignaal voor de tweede time-out speelt Sem zich op rechts met een mooie actie vrij en geeft bal voor op Ralph, die de bal met links verwerkt tot de 8-2.

Het laatste kwart gebeurt er veel, maar toch zijn er niet veel kansen meer. Renzo weet nog redding te brengen nadat een speler van VVOP de bal op de lat weet te schieten van dichtbij op een leeg doel en wanneer Jasper de bal hoog voorbrengt komt de bal via de rug van Sem in de handen van de keeper. De wedstrijd wordt verder rustig uitgespeeld en de eindstand is dan ook 8-2.

We staan nu op vijf overwinningen op rij. Met 44 doelpunten voor en 8 tegen, staan wij er met een doelsaldo van +36 hebben wij ook een mooi gemiddelde per wedstrijd. Het gehele seizoen 2017/2018 hebben wij zelfs een doelsaldo van +104 ( 161 voor en 57 tegen). Vind ik persoonlijk al een mooi resultaat.

We hopen deze resultaten volgende week door te zetten in een dubbele ontmoeting met Zwart-Wit JO9-2. Zaterdag 14 april voor de competitie en woensdag 18 april in de kwartfinale van de beker.