Datum

18 april 2018 19:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag onze 2e wedstrijd tegen Zwart-Wit JO9-2. Ditmaal voor de beker. De spanningen zijn merkbaar voor het begin van de wedstrijd. Het is lekker warm en we zijn klaar voor een mooi potje voetbal.

Waar we zaterdag al gemerkt hebben dat Zwart-Wit er fel op zit is dit vandaag ook zo, al zijn wij in de 1e tien minuten de betere ploeg. Zwart-Wit probeert er door te komen, maar tot doelpogingen leidt dit in het begin niet. Van onze kant is er druk naar voor, maar mist het vaak in de laatste pass of de afronding de nodige finesse.

Na een nogal grove overtreding Ralph wat (zoals ik wel gewend ben van Zwart-Wit) wordt afgedaan alsof er niks aan de hand is, wordt er na enig terecht commentaar toch afgefloten. Een indirecte vrije trap is het gevolg, maar helaas vliegt deze over het doel heen. Na nog een paar mooie aanvallen van ons is het Zwart-Wit die aanlegt voor de corner. Deze wordt weggewerkt, maar komt nog wel voor de voeten van een speler van Zwart-Wit en we staan zomaar met 1-0 achter.

Na een korte drinkpauze is de 1e rust voorbij en vallen wij weer aan. Na weer een smerige overtreding schiet Yuen de vrije trap voor de goal waar de bal in de voeten van Bram belandt. Hij weet de bal via een aantal benen binnen te schieten en we staan weer op gelijke hoogte.

De rest van de wedstrijd blijven de jongens vechten voor de overwinning, maar verliezen ze wel de grip op de wedstrijd. Zwart-Wit is fel en gretig en hebben een paar jongens die een speciaal soort spinazie eten, want ze zijn groot en sterk. Nog voor de rust komen wij weer op achterstand uit een corner.

Het 3e kwart is een rommelige gedeelte van de wedstrijd. SDC is niet helemaal scherp meer en door de vele harde duels zijn er her en der ook wel verschillende pijntjes. Zwart-Wit krijgt hierdoor teveel ruimte. Een opgevangen doeltrap wordt binnengeschoten en een laag afstandsschot valt plotseling via de paal binnen. Ondertussen kijken we al tegen een achterstand aan van 4-1.

Onze jongens geven wat ze kunnen, maar deze midweekse wedstrijd is niet aan ons besteed. Na een schot van Yuen weet Sem de terugkomende bal nog wel binnen te schieten en komen we iets terug, maar ook Zwart-Wit vindt nog eens het net en maakt er 5-2 van.

In het laatste kwart krijgen zowel wij al Zwart-Wit nog wel het één en ander aan kansen, maar doelpunten vallen er verder niet.

Helaas zijn wij door deze nederlaag uitgeschakeld in de beker, maar onze jongens mogen trots zijn op het behalen van de kwartfinale. Ze hebben er vandaag alles aan gedaan, maar het zat er vandaag helaas niet in.

Aanstaande zaterdag gaan wij verder in de competitie waar wij tot op heden nog ongeslagen zijn. We gaan ons best doen deze reeks voort te zetten. Wij ontvangen zaterdag DVS’33 Ermelo thuis op de Putter Eng.