Datum

29 september 2018 8:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze eerste koudere zaterdag van het seizoen, mogen wij ook nog eens lekker vroeg voetballen. Om half negen worden wij al verwacht op Sportpark Kleinhoven in Hoevelaken. We spelen daar inderdaad tegen sc Hoevelaken en wel tegen de JO10-2. Voor Romynn en zijn moeder geen onbekenden. Het team van Hoevelaken staat onder leiding van een bekende van hen.

Als iedereen heeft ingezet voor de weddenschap (geintje natuurlijk!) wordt de wedstrijd afgetrapt. De teams zijn aan elkaar gewaagd en dit resulteert in het eerste kwart in de nodige kleine kansjes van beide kanten, maar we bereiken de eerste time-out met een 0-0 gelijkspel.

In het tweede kwart zijn wij het die wat meer gas geven. Het eerste echte wapenfeit is Jens die de bal vanaf eigen helft letterlijk naar voren knalt, maar helaas knalt de bal binnenkant paal het veld weer in. Niet veel later gaat Angelo goed door in een duel en schiet op het doel. De keeper houdt dit schot tegen maar uitgerekend Romynn schiet in de rebound de 0-1 binnen. Nog een schot van Angelo wordt door een tegenstander overgekopt en als Thomas de bal iets verkeerd lijkt te raken bij een schot komt de bal alsnog bij Romynn terecht. Het komt helaas net niet tot een schot doordat de bal opstuitert.
Doet Hoevelaken dan niets? Nee, integendeel. De jongens van Hoevelaken kunnen ook goed voetballen, maar het komt door een beetje onoplettendheid dat ze kansen krijgen. Één van die kansen wordt ook benut en na een counter wordt het dus 1-1. Dit is ook te ruststand.

In het derde kwart gaan de kansen ook weer op en neer.  Na een mooie rush van Jens over de rechterflank geeft hij de bal voor op de vrijstaande Brian. Brian laat deze kans niet liggen en schiet de 1-2 binnen. Nadat Thomas een mooi afstandsschot gered ziet worden door de keeper is het Hoevelaken die ook een afstandsschot probeert. Helaas voor ons vliegt deze er wel in en we staan weer gelijk. Op slag van het fluitsignaal geeft Thomas nog een voorzet op Jens. Het schot van Jens wordt gered door de keeper.

Dan moeten wij het in het laatste kwart zien af te maken.  Op een gegeven moment neemt Jens een doeltrap zodat de goed keepende Pepijn even zijn rust kan pakken. De doeltrap vliegt over bijna alles en iedereen heen. De keeper heeft de bal niet klem en in het duel met Brian stuitert de bal op waarna Brian ons wederom op voorsprong zet. In alle bovenstaande acties zien jullie de namen van Mats en Behabelom niet staan, maar zonder de goede acties van hen achterin en op het middenveld hadden wij nu niet op deze voorsprong kunnen staan.
Maar de wedstrijd is nog niet afgelopen. Een pass voor de goal langs van Romynn wordt op het laatste moment nog door Angelo geraakt, maar mist het doel. Jens probeert het nog eens over rechts en geeft ditmaal voor op Angelo. Angelo staat er goed voor en zet ons op 2-4. En het wordt zelfs nog 2-5 als Jens met een afstandsschot de keeper verschalkt.

Een mooie verdiende overwinning, waarbij wel gezegd mag worden dat we het ons wel onnodig moeilijk hebben gemaakt. Desalniettemin gaan wij met een overwinning op zak naar huis. Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen het ons bekende Sparta Nijkerk.