Datum

15 december 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Op deze koude 15e van december gaan wij naar Apeldoorn om daar in de bossen te gaan voetballen tegen CSV Apeldoorn JO10-2. De temperatuur ligt rond het nulpunt, maar we hopen op een mooie wedstrijd om ons op te warmen.

We zijn ondertussen gewend dat we de eerste 10 minuten van de wedstrijd wat moeite hebben om het ritme te vinden. Zo ook deze wedstrijd. We spelen wel over, maar de scherpte mist. Dit is ook de verdienste van Apeldoorn want ze storen goed. We komen in het begin ook op achterstand. Ook iets wat we gewend zijn, maar liever niet hebben. Langs de kant staat een coach die net als ons houdt van lekker fanatiek coachen. Overigens niet het storende coachen zoals we andere clubs hebben horen doen, maar gewoon zoals het hoort.
We komen nog wel weer langszij, als Behabelom de bal indribbelt en overspeelt naar Brian. Brian draait en geeft de bal aan Thomas die met een bekeken schot de stand weer op 1-1 zet. Niet veel later is hij ook dichtbij zijn tweede, echter gaat het schot met zijn chocoladebeen hard in de handen van de keeper. Op slag van het eerste fluitsignaal beland een afstandsschot van Apeldoorn in ons doel, waardoor we weer tegen een achterstand aankijken.

In het tweede kwart krijgen we het nog wat lastiger. We proberen met goed overspel er doorheen te komen, maar verder een paar afstandsschoten komen wij niet. Voordat de goed functionerende spelbegeleider affluit voor het tweede rustsignaal heeft Apeldoorn nog twee keer het net weten te vinden. We staan voor het eerst dit seizoen op een achterstand van 4-1.

De rest van de wedstrijd lopen we een beetje achter de feiten aan. De jongens doen hun best om het tij te keren en we komen ook weer iets dichterbij. Thomas gaat op snelheid zijn man voorbij op links en geeft de bal strak voor het doel waar Jens de bal kan binnenschieten. Helaas krijgen we ook in dit kwart twee doelpunten om onze oren en is de stand op dat moment 6-2.

Het laatste kwart is niet anders dan de andere. We doen ons best, maar we zijn volgens mij wel toe aan de winterstop. Of toe aan warmte, want het is koud genoeg langs de kant en op het veld. Thomas is nog dichtbij met 2 harde schoten en ook Romynn met een mooi schot. Ik kan hier eigenlijks iedereen wel noemen want onze jongens doen hun stinkende best om dichterbij te komen. En dat lukt een beetje als Behabelom met zijn welbekende puntertje de bal achter de doelman krijgt. Maar om het spelbeeld gelijk te houden met de andere kwarten scoort Apeldoorn nog tweemaal waarmee de eindstand 8-3 wordt.

Het is nu winterstop en we kijken terug op een mooie seizoenshelft. We hebben schitterend voetbal gezien van een leuk, sportief elftal. We hebben mooie overwinningen behaald, een aantal keer onfortuinlijk verloren, vandaag dan een iets ruimer verlies en ook gelijkgespeeld. We hebben sportieve wedstrijden gehad en soms wat minder sportief (Voor de lezers uit Apeldoorn, vandaag was een zeer sportieve wedstrijd), vroege wedstrijden en late wedstrijden. Kortom, we hebben alles gehad dit najaar en we kijken uit naar het voorjaar. Wij als technische staf en ouders van SDC Putten JO10-3 zijn trots op wat onze jongens hebben laten zien. Voor iedereen Fijne Feestdagen en alvast een sportief 2019!