Datum

1 december 2018 9:30

Accommodatie

Onbekend

En uiteraard niet de 'El Clásico' tussen Real Madrid en Barcelona, maar tussen SDC Putten JO10-3 en Rood-Wit '58 JO10-1. De bekerwedstrijd eerder dit seizoen was een gelijk opgaande strijd waarbij Rood-Wit aan het langste eind trok. Door deze overwinning ging Rood-Wit door in de beker en wij niet. We hebben dus wat goed te maken.

De eerste aanval is van ons, maar het schot van Thomas wordt tegengehouden door de keeper, de rebound van Mats ook en de terugrollende bal wordt door Brian van afstand richt doel geschoten, maar vliegt net over de lat. Dit lijkt toch een goede voorbode voor de rest van de wedstrijd. In het eerste kwart is niets minder waar dan dat. Binnen een aantal minuten scoort Rood-Wit razendsnel drie doelpunten waarbij wij alleen maar geschrokken kunnen toekijken. Als dit zo doorgaat wordt het een zware wedstrijd. Toch komen wij nog iets dichterbij als Behabelom de bal indribbelt uit een corner, zijn mannetje voorbij gaat en de bal aan Mats geeft voor het doel. Mats neemt aan en schiet de bal binnen. De eerste tussenstand is dus 1-3.

In het tweede kwart krijgen we wat meer grip op de wedstrijd en dit resulteert direct in een aantal opeenvolgende schoten van Brian en Angelo, maar de uitstekend keepende doelverdediger van Rood-Wit houdt de ballen uit zijn doel met mooie reddingen. Ditzelfde gebeurt ook aan de andere kant als een Rood-Witter één op één staat met Pepijn. Met een schitterende redding stopt hij het eerste schot en met een prachtige reflex stopt hij ook de rebound. We zien ook dat ook de aanval goed meeverdedigd, zodat Romynn en Jens er achterin niet alleen voorstaan, al hebben zij het prima onder controle. Ook in dit kwart komen wij toch weer dichterbij. Een lange bal van Pepijn lijkt over alles en iedereen heen te vliegen, maar het is Brian die met een halve volley de bal in de lange hoek ziet verdwijnen. Langs de kant hebben wij op dat moment Mats en Behabelom staan, die zo graag willen voetballen dat zij bijna in het veld staan. Ze staan letterlijk alleen met de hakken nog op de lijn. Na flink tegen sputteren, en mijn melding dat ze van mij een rode kaart krijgen (aan alle critici: Uiteraard als grapje bedoeld!!), gaan ze toch een stapje naar achteren.
De rust is bereikt met een 2-3 achterstand.

Nadat Pepijn zijn keeperstenue heeft geruild met Brian beginnen we aan het derde kwart. Ook in dit derde kwart beginnen wij goed, want als Jens de bal heeft aan de rechterkant, gaat hij zijn mannetje voorbij en schiet de bal door de benen van de keeper binnen. Op dit moment is de stand weer gelijk. De kansen aan beide kanten zijn er zeker, maar aan onze kant houdt Brian met mooi reddingen zijn doel schoon. Aan de andere kant is het de keeper van Rood-Wit die regelmatig in de weg ligt. Bij de derde rust staan we weer op gelijke hoogte.

In het laatste kwart krijgen wij legio kansen om op voorsprong te komen. Helaas voor ons wil de bal het doel niet in. Of de keeper houdt het schot tegen of een speler van Rood-Wit blokt de bal. Ook ditmaal staan Mats en Behabelom even langs de kant en ondanks de waarschuwing van de 'rode kaart' staan zij weer in het veld toe te kijken. Als ze dit na een waarschuwing weer doen, kan ik niets anders doen dan ze de rode kaart geven. In dit geval betekent dat voor hen dat zij aankomende dinsdag aan het begin van de training eerst even een rondje om het veld mogen rennen (Jazeker, geen milde straffen natuurlijk :D)

De wedstrijd sluiten wij af met een 3-3 gelijkspel. Niet helemaal de revanche die we zochten, maar onze jongens hebben zich na een 0-3 achterstand goed teruggevochten (sportief teruggevochten!!!) in de wedstrijd. Bij winst zouden de jongens een patatje krijgen en dat was niet gebeurt, maar de vader van Angelo vond dat de jongens zo goed hebben gespeeld dat hij de jongens trakteerde op een heerlijk verdiend patatje.