Datum

17 november 2018 9:30

Accommodatie

Onbekend

Het is een koude morgen als wij om 09.30 uur mogen aftrappen tegen Beekbergen JO10-1. Maar uiteraard zijn onze jongens na een warming-up helemaal klaar en natuurlijk warm voor de wedstrijd. We zijn vandaag op volle oorlogssterkte, of politiek correct gezegd op volle sterkte.

De analist in mij heeft al wel wat uitzoekwerk gedaan en aan de uitslag tegen rood-wit te zien, is dit op papier een makkelijke wedstrijd. Rood-Wit won namelijk met 16-3 van hen. Nu weet ik dat uitslagen van anderen niets zeggen, maar ik benader het positief en heb al voorspeld dat dit geen moeilijke wedstrijd wordt.

In het 1e kwart van de wedstrijd heb ik het idee dat ik hier toch op terug moet komen. Beekbergen heeft wat grote jongens dus is fysieker dan ons elftal en daarnaast kunnen ze ook nog eens goed voetballen. Nu kunnen wij dat ook en het 1e kwart is dan ook een spannende. Met kansen aan beide kanten kunnen beide elftallen op voorsprong komen, maar ook wordt aan beide kanten goed verdedigd en zien we verschillende reddingen.  Uiteindelijk trekken wij in dit kwart aan het kortste eind, want door een goed uitgespeelde actie komt Beekbergen op een 0-1 voorsprong. Dit is ook de stand bij het bereiken van het 1e kwart.

In het tweede kwart blijft er goed gevoetbald worden, met het enig verschil dat Beekbergen de kansen die het krijgt niet benut (Dit is dan ook de verdienste van Pepijn met mooie reddingen en de spelers die vaak in de weg staan) en wij onze kansen wel benutten.
De eerste kans is een penalty na een ietwat ongelukkige overtreding. Jens legt aan voor de penalty en schiet onberispelijk binnen. De volgende kans komt uit een corner van Thomas. Hij legt terug naar Behabelom. Behabelom wil schieten, maar raakt de bal niet helemaal goed. Tenminste, dat lijkt zo. De bal vliegt namelijk richting Jens voor het doel en met een schot ineens, staan wij op een 2-1 voorsprong.
Het volgende doelpunt gaat weer via een corner. Thomas legt nogmaals terug op Behabelom en deze schiet nogmaals. Nu gaat hij wel richting goal, maar wordt onderweg geraakt door een verdediger die de bal wil wegschieten. Hij raakt de bal, maar schiet hem in zijn eigen doel. En als Angelo de bal met een mooi hakje bij Brian krijgt, zet Brian ons op een mooie 4-1 voorsprong.
Wij krijgen in dit kwart veel kansen en zijn ook het betere elftal. Iedereen vecht voor het team en met diverse schoten zijn wij gevaarlijk. Ik kan aan deze schoten geen namen verbinden, want echt het hele elftal heeft een aandeel in deze schoten. Dit gaat van Romynn en Mats die achterin als een blok staan tot de rest die positioneel goed staan te voetballen. Helaas staat de keeper van Beekbergen zijn doel ook goed te verdedigen. Toch krijgen wij er nog één doelpunt bij. Jens heeft de bal op rechts en weet de vrijstaande Thomas midden voor het doel te bereiken. Thomas neemt aan en schiet de bal beheerst in de hoek. Met een 5-1 voorsprong halen wij de rust.

Na een keeperswissel (Angelo vervangt Pepijn in het doel) gaat het voetbal weer beginnen.  Direct in het begin krijgt Brian de bal op rechts en schiet op het doel. De keeper red en de bal rolt naar de achterlijn. Thomas is nog net op tijd bij de bal om de bal laag voor het doel langs te schieten. Via de benen van 2 spelers van Beekbergen beland ook deze bal als eigen doelpunt in het doel. Toch krijgt Beekbergen weer een beetje meer grip in de wedstrijd. Of wij laten de grip iets los. Het is maar net hoe je het bekijkt. Beekbergen krijgt wat meer kansen, maar Angelo staat net als Pepijn ook een geweldig potje te keepen. Bij twee schoten is hij echter machteloos, want deze worden onberispelijk door Beekbergen binnengeschoten. Zodra de time-out begint is de stand 6-3.

In het laatste kwart proberen wij de wedstrijd rustig uit te spelen. Dat is niet geheel makkelijk als de tegenstander fysiek wat sterker lijkt, maar ik moet zeggen dat onze jongens ze goed partij geven in de onderlinge duels. We zien ook nog een schitterende een-tweetje tussen Behabelom en Brian die met een doelpunt wordt afgerond door Behabelom. Direct daarop krijgt Beekbergen een kans die ze weten te benutten.  Angelo maakt in het laatste stuk de, naar mijn idee, leukste redding van de ochtend. Beekbergen schiet en Angelo duikt. De bal gaat echter minder hard dan je zou verwachten, dus Angelo ligt een al aantal seconden op de grond te wachten terwijl de bal die op hem af komt rollen.
We sluiten de wedstrijd af met een mooie steekpass van Mats op Behabelom, gevolgd door een punter van Behabelom in het duel met de verdediger, waarmee hij de keeper verschalkt en de eindstand op 8-4 zet. Nu krijgt Behabelom weleens te horen dat hij te vaak met de punt schiet op trainingen en in de kleedkamer zegt hij ook lachend (hij lacht overigens vrijwel altijd) tegen mij: Ik scoorde wel met mijn punt he! Het was dit keer de enige optie om de bal nog op het doel te schieten, dus dit keer kon ik alleen maar zeggen: Het was een schitterend doelpunt jongen.

Met de complimenten van Beekbergen over ons en spel en de spelbegeleider (De letterlijke woorden staan in de titel en Beekbergen krijgt onze complimenten over hun spel) gaan wij volgende week richting een kraker met DVS '33. Geruchten gaan dat dit een goed elftal is. We gaan ons dus opmaken voor een mooie spannende wedstrijd.