Datum

16 februari 2019 9:45

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk!! Na 3 afgelaste wedstrijden vanwege het weer en een harnekkig griepvirus gaat vandaag onze eerste wedstrijd in 2019 van start. Dit is ook nog eens onze eerste wedstrijd in de 1e klasse.  Deze wedstrijd is ook direct het verste weg. We spelen vandaag in de polder tegen asv Dronten.  Na een saaie rit van 40 minuten tussen de windmolens en weilanden gaan wij van start voor hopelijke een mooie wedstrijd.

Voor de wedstrijd start moet eerst het veld nog even worden klaargezet, maar hier in dronten hebben ze net als bij SDC lijnen uitgezet, waardoor dit snel is gebeurd. Daarna nog een uitgebreide uitleg over de spelregels van de spelbegeleider en we kunnen echt gaan starten.
Waar wij in het najaar nog actief stonden te coachen tijdens de wedstrijd, hebben wij dit nu aangepast. De jongens krijgen van ons tips en aanwijzingen voor de wedstrijd en in de time-outs. Tijdens de wedstrijd laten we de jongens doen waarvoor ze zijn gekomen en dat is voetballen.
asv Dronten doet overigens wel aan actief coachen. Hun coach zal 's avonds wel een borrel lusten om de keel te smeren, want hij heeft gewoon 50 minuten lang aanwijzingen staan te roepen naar de jongens van Dronten.

Wij zien al snel dat onze manier goed werkt. Onze jongens voetballen lekker, spelen lekker over en ze sturen elkaar ook aan. Wat we dan zien is een mooie gelijkopgaande wedstrijd met aan beide kanten diverse kansen. Uiteindelijk is het Dronten dat op een 1-0 voorsprong komt na een uitbraak. De jongens van SDC lijken niet onder de indruk en voetballen lekker door.  En dat heeft effect, want uit een corner van Brian schiet Jens de gelijkmaker binnen.  En nog in het 1e kwart beland een schot van Brian via de paal voor de voeten van Mats die dan de 2-1 binnen kan tikken.
Op slag van rust wordt Jens nogal hardhandig tegen de grond geduwd en waar wij denken aan een vrije trap wordt er afgefloten voor de time-out.

Echter na de time-out wordt de wedstrijd hervat met de eerder verwachte vrije trap. Jens legt zelf aan voor deze vrije trap, maar ziet deze helaas via de muur naast het doel verdwijnen. Ook in dit kwart wordt er gewoon lekker gevoetbald. En dat geldt voor beide kanten, maar vanuit mijn perspectief vond ik ons net iets mooier voetbal op de mat leggen. Een mooie aanval over recht wordt door Angelo goed voorgegeven op Jens. Ook het schot van Jens is goed, maar hij heeft de pech dat het doel niet net iets groter is, want zijn schot belandt op de paal. Niet veel later heeft Angelo de bal, houdt goed het overzicht, speelt de bal voorbij de tegenstander en schiet de bal beheerst binnen.
Hierna is het even aan Dronten voor de actie. Bijvoorbeeld een counter van ze lijkt een 100% kans, maar het is de goed uitkomende Pepijn die een doelpunt voorkomt. Helaas schiet Dronten er nog wel eentje binnen voor de 2e time-out. Op dat moment staan we op een mooie 3-2 voorsprong.

Het 3e kwart is er één zonder doelpunten, maar wel met mooie acties en mooi voetbal. Pepijn met reddingen, Jens met de opbouw naar voren, Thomas met steekpassjes over de breedte en Mats, Romynn en Behabelom die goed storen en ballen veroveren. Nu noem ik Brian en Angelo niet in dit rijtje, maar dat komt alleen omdat ze dit kwart wissel stonden. Ook zij hebben ons verwend met mooie acties, passjes en schoten.

Gedurende de wedstrijden schuiven wij ook wat in de opstellingen, zodat niet iedereen altijd maar bijvoorbeeld verdediger is. Op deze manier leren ze ook op andere posities te spelen. Dit brengt wel met zich mee dat dit af en toe wat verwarrend kan zijn tijdens het voetballen.  Onze jongens kunnen goed voetballen en dat blijven ze ook gewoon doen. Echter positioneel is het iets lastiger en wellicht dat mede daarom Dronten wat meer kansen krijgt dan de bedoeling is. Ondanks ons goede spel en inzet weet Dronten nog twee doelpunten te scoren en winnen zij deze krachtmeting met 4-3.

Gezien de wedstrijd geen verdiend verlies, maar onze jongens hebben goed voetbal laten zien.  Dit geeft vertrouwen richting de volgende wedstrijd, die door de kleine competitie (en tussenkomst van de vakantie) pas over 3 weken is.