Datum

6 april 2019 10:15

Accommodatie

Onbekend

Dit wordt onze derde wedstrijd in seizoen 2018-2019 tegen Rood-Wit JO10-1. De vorige wedstrijden waren spannende wedstrijden dus we gaan ons hopelijk nu ook opmaken voor een mooie wedstrijd. Er is vandaag een mooie 18 graden voorspeld en op dit moment zijn daar helaas pas 8 graden van aanwezig met een koude wind.  Nu hebben onze jongens al laten zien dat koud weer niet hun ding is, ben ik benieuwd hoe het gaat. Het veld werkt ook niet echt mee. Het is een klassiek grasveld, die eerlijk gezegd niet echt glad is.

We zien wel een terugkerend fenomeen. Onze jongens zijn weer niet allemaal even scherp als dat we gewend zijn. Ze voetballen en we weten dat ze het kunnen, maar de felheid lijkt weer te missen. Aan beide kanten komen kansen, maar de keeper van Rood-Wit houd zijn doel goed schoon. Helaas is het bij de 1e time-out 1-0 voor Rood-Wit.

Het tweede kwart is een doelloos stuk. Aan beide kanten zijn er kansen, maar Rood-Wit schiet een paar opgelegde kansen gelukkig voor ons over. Aan de andere kant worden schoten van Angelo en Mats door de keeper uit het doel gehouden.

Het derde kwart komen er wat meer goede kansen voor ons. Twee passjes van Thomas komen bij Mats, maar zijn schoten gaan net naast het doel. Een derde pass van Thomas op Mats is effectiever.  Hij neemt de bal aan en schiet de bal laag langs de keeper in het doel. Zo staan we gelijk met 1-1. Helaas zet Rood-Wit een tandje bij en schiet in korte tijd de stand naar 3-1.  Toch komen wij nog weer wat dichterbij als Mats heel mooi zijn tegenstander omspeelt en  zijn schot nog door de keeper gestopt ziet worden. Thomas is echter alert en schiet de rebound binnen.

In het laatste kwart doen onze jongens hun best om de wedstrijd te winnen, maar het is weer Rood-Wit die met twee doelpunten de eindstand bepaald op 5-2. Helaas hebben we ook deze wedstrijd niet in winst kunnen omzetten. Toch hebben onze jongens hun best weer gedaan en gaan we ons opmaken voor een thuiswedstrijd tegen Swift '64 uit Swifterbant.