Scheidsrechter

Ruben Kleijer

Accommodatie

Onbekend

Onze tweede junior Champions League wedstrijd is ook meteen de El Clásico van deze poule. Op deze zaterdag spelen wij thuis tegen Rood-Wit JO11-1.  Net als ons hebben zij hun eerste wedstrijd verloren en zijn dus ook gebrand om deze wedstrijd te winnen. Vandaag kunnen wij gelukkig gebruik maken van een keeper. Rens wilde graag bij ons keepen en omdat zijn eigen wedstrijd voor onze was, kwam dat mooi uit.

Ondanks het voorspelde regenachtige weer schijnt bij de aftrap het zonnetje. Maar om niet tegen de zon in te staren tijdens de wedstrijd sta ik in de schaduw waar het ook goed vertoeven is, maar wel wat frisser. Om half eld trappen we af en zien we twee teams die er een mooie wedstrijd van willen maken. Er komen al snel diverse aanvallen, maar nog zonder directe kansen. Onze spelen nu al beter dat de week ervoor. Het is overigens niet te vergelijken, want Horst was een hoofdklasser en Rood-Wit speelt bij ons in de eerste klasse. Natuurlijk zijn er ook wel kansen. Rood-Wit krijgt een schot, maar die gaat naast. Aan de andere kant wordt een schot van Mats door de keeper tegengehouden en de rebound van Thomas gaat net over. Uit een corner weet Rood-Wit de bal wel binnen te schieten. Omdat een dieptepass van Thomas net te scherp is voor Mats staan we bij de eerste time-out op een 0-1 achterstand.

Het tweede kwart beginnen we best goed en dit resulteert in een aantal kansen. Angelo schiet net naast na een pass van Mats en dezelfde Mats wordt net geblokt door een verdediger na een dieptepass van Thomas. Hierna gaat het even snel. Rood-Wit krijgt een aanval over rechts en geeft de bal voor. De aanvaller kapt en draait en schiet de bal in de hoek binnen. Niet veel later schiet Rood-Wit ook de 0-3 binnen en via een counter over rechts volgt ook de 0-4. Tussen deze doelpunten door voorkomt Rens met een paar goede reddingen dat er meer doelpunten vallen. Toch doen we net voor rust nog wel wat terug. In de voorhoede komt de bal bij Angelo. Hij ziet zijn schot via de onderkant van de lat in het doel stuiteren. Hierop volgt een corner van Thomas op de linker pantoffel van Finn. Het directe schot gaat helaas naast het doel. In de slotseconden countert Rood-Wit nog tot aan onze achterlijn en waar het lijkt dat ze de bal simpel binnenschieten is het Romynn die met een goed blok een doelpunt weet te voorkomen.
Bij rust staan we op een 1-4 achterstand.

Ondanks dat we achterstaan, spelen onze jongens een goede wedstrijd. Tuurlijk zijn er punten die beter kunnen en geven we Rood-Wit meer ruimte dan nodig is, maar progressie is er zeker. Ook na de rust krijgen wij kansen. Bijvoorbeeld schoten van Angelo die net over gaan of gered worden en Finn die een speler mooi uitkapt en net naast schiet.  Na een overtreding op Finn (één van de weinige overtredingen waar de scheidsrechter voor fluit) schiet Senn de vrije trap richting doel. Deze wordt net gered door de keeper.  Senn gaat ook nog goed door in het duel en krijgt daardoor een schotkans. Deze wordt gered door de keeper en ook de rebound van Mats is voor de keeper. Het zijn goede minuten van de keeper van Rood-Wit, want het schot van Mats na een voorzet van Angelo stopt hij ook. Ondanks onze kansen is het weer Rood-Wit die in dit kwart twee doelpunten weten te maken.

Het laatste kwart breekt aan en het idee dat we de wedstrijd nog gaan winnen is al wel een beetje vervlogen.  Zeker als Rood-Wit uit een corner de 1-7 maakt, daarna via de lat over schiet en daarna alsnog de 1-8 maakt.  Toch gaan we door en nadat Finn Angelo de diepte instuurt met een schitterende pass (schot helaas geblokt) is het Finn die een corner van Senn in de verre hoek binnenkopt. Het slotakkoord is voor Rood-Wit want met nog twee doelpunten sluiten we de wedstrijd af met een 2-10 verlies.

Het echte slotakkoord komt echter pas bij het nemen van de penalty's. Een donker wolkje met flink was bass erin komt onze kant op en de zon maakt plaats voor een zomers winterbuitje. Volgende week nemen wij het op tegen hoofdklasser DVS '33 JO11-1. Ook dit zal geen makkelijke wedstrijd worden, maar ik ben er zeker van dat onze jongens hun best gaan doen.