Datum

9 november 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

9 nov. 2019 - Vandaag tegen een bekende tegenstander, de afgelopen seizoenen altijd samen in de competitie. Echter dit jaar wel wat meer nieuwe gezichten van 2 kanten. De wedstrijd begon erg slordig van 2 kanten, veel eindpasses niet goed en rommelige duels. Eén zo'n duel zorgde voor het vroege uitvallen van Johan T. Vrij ongelukkig kwam hij in botsing met z'n tegenstander waardoor er wat tandjes sneuvelde. Zo ijdel als Johan was besloot hij direct naar het Meander te gaan om dat maar op te lappen. Stèphan nam zijn plaats over.
Na ca een half uur kreeg Erik een ongelukkige beuk waardoor ook zijn wedstrijd vroeg ten einde kwam. Senaid kwam in zijn plaats.
Kort na deze wissel scoorde EFC de 0-1. Het spelbeeld was op dat moment ook meer in hun voordeel al waren de kansen niet heel groot.
Vlak na de goal werd Jan aan de rechterzijde de diepte ingestuurd, zijn voorzet belande precies tussen 2 verdedigers bij Stèphan die de bal op zij kopte in de hoop dat er iemand mee zou lopen en wie anders dan Leon dook op om de bal in de touwen te knallen 1-1.
1-1 bleek ook de ruststand.
In de 2de helft werden we sterker, er werd beter gevoetbald vanuit positie en tot in de 16 van de tegenstander gecombineerd. Dit resulteerde in enkele kansen en schoten waaronder een schot van Vincent die de buitenkant van de paal raakte. Kort daarna volgde een nieuwe opzet waarbij ter nauwer nood een diepte bal werd onderschept, daar was niet op gerekend want we waren al behoorlijk doorgeschoven. EFC kreeg daardoor de ruimte en speelde dit perfect ui 1-2. We raakte niet van slag en bleven proberen om naar voren te voetballen. Vincent twijfelde vervolgens nog enkele malen of hun keeper al warm was en besloot nog wat inspeelballen af te vuren. Zo'n 20 minuten voor tijd leek EFC de bal te verspelen, maar door een geniale ingeving van Jari die zichzelf daarmee passeerde kon hun back door op weg naar Gerrit. Gelukkig hadden we een alerte stormram staan die met een bikkelharde sliding op de bal voorkwam dat hun konden afronden.
Enkele minuten daarna werd Leon tussen 3 man in aangespeeld, een zeer knappe controle zorgde voor de kans op de 2-2, helaas koos de keeper de juiste hoek, helaas geen 2-2. En tot overmaat van ramp scoorde hun snel daarna de 1-3.
Aan de inzet lag het niet, ook niet na de 1-3 maar serieuze kansen werden er aan 2 zijde niet meer gecreëerd.

1-3, niet geheel in lijn met het spelbeeld en daarmee dus ook voldoende positieve punten om mee te nemen naar Horst.