Datum

14 september 2019 8:45

Accommodatie

Onbekend

De laatste ronde en op voorhand ook wel de laatste horde als we de uitslagen in de vorige ronde bekijken. Vandaag gaan we in de vroege ochtend spelen tegen DVS '33 in Ermelo. Een tegenstander die ook uitkomt in de hoofdklasse en door een ingenieus plan van de KNVB dus aan ons gekoppeld.  Bij DVS komen we ook nog Bram tegen waar een aantal van onze jongens in vorige seizoenen samen mee hebben gevoetbald bij SDC.

Op papier lijkt het al moeilijk, maar het eerste kwart laat ook zien dat het geen makkelijk ochtendje wordt. In een kwartier tijd is het 'raak voor een knaak' voor DVS.  Onze jongens doen hun uiterste best, maar kunnen niet voorkomen dat we met het eerste kwart op 6-0 achterstand staan.

In het tweede kwart komen wij iets meer aan voetballen toe. Na een aanval van DVS, komt Angelo goed door, maar weet helaas het doel niet te bereiken. Ook een schot van Finn verdwijnt naast het doel. Bij DVS loopt een scheidsrechter in het veld die helaas niet geheel volgens de regels fluit. Dit maakt nog geen verschil in de stand, maar waarom zijn er regels als zelfs een scheids zich er niet aan houdt. Een terugspeelbal van DVS wordt opgepakt door de keeper. Hier hoort een waarschuwing bij, maar dit verzuimd hij te doen. Overigens weet DVS nog drie keer te scoren en de ruststand is dan 9-0. In de rust wordt bij DVS ook van scheids gewisseld dus daar hebben ze het probleem wellicht ook gezien.

Ook na de rust is DVS beter, maar komen wij er af en toe ook goed door. Senn geeft een goede diepe bal op Angelo welke zijn schot gered ziet worden. Daarna gaat Thomas goed door op links en weet een corner te versieren. Aan de andere kant weet Rens een doelpunt te voorkomen met een mooie redding.
Nadat DVS er 10-0 van maakt geeft Finn een pass op Noah. Noah ziet Angelo gaan en geeft de bal mee in de diepte. Angelo neemt aan, speelt zijn direct tegenstander voorbij en schiet de bal in de korte hoek binnen. We staan nog flink achter, maar we hebben onze eretreffer binnen.
Nog voor de tweede time-out schiet DVS er twee binnen en is de stand 12-1.

Het laatste kwart is een herhaling van het eerste kwart. Onze jongens proberen met alle macht de nul te houden, maar helaas vallen er nog 6 doelpunten waardoor de eindstand 18-1 is. Echter denken ze bij DVS een extra doelpunt nodig te hebben voor het doelsaldo en wordt een stand van 19-1 doorgegeven.  Voor onze stand in de poule maakt dit geen verschil, maar voor zover ik kan weet is 18-1 al ruim genoeg.

Gelukkig is deze zijn de oefenrondes in de beker voorbij en gaan we volgende week starten in de competitie tegen SDVB in Barneveld.