ERMELO
tel. 0341-562357

Op deze druilerige herfstdag mochten we aantreden tegen en bij DVS 4.
We hadden een speler die keurig bij SDC verzamelde en in een lege kleedkamer binnenliep, lekker scherp!

Ook vandaag weer 433 met wel wat omzettingen omdat 3 verdedigers te laat waren. Max en Martijn stonden in de achterhoede, Stèphan stond op 6 en Marten misschien wel de meest opvallende, hijstond de 1e helft op doel.

De eerst 25 minuten waren prima van onze kant, we creëerden niet eens veel maar hadden meer de bal en konden tot dan toe redelijk onder de druk uitvoetballen. Wel was het moeilijk om een gaatje te vinden in de verdediging van de geel-zwarten. Toch lukte het, Leon werd op links aangespeeld en passeerde zijn man en ging naar binnen, met een aardige steekbal bracht hij Sander in stelling die ineens de bal de verre hoek in schoof, 0-1 voorsprong. Daarna kwam DVS langzaam aan ook gevaarlijk door maar ook voor hun bleef een echte grote kans nog even uit. Rond het half uur stonden we als team hoog op het veld en kreeg Henriko op een meter of 40 van de goal de bal en zonder lang na te hoeven denken schoot hij de bal zuiver over de keeper heen in de bovenhoek, ge-wel-di-ge GOAL!! 0-2. Niets aan de hand zou je zeggen, toch kreeg DVS naarmate het laatste kwartier inging meer grip op het duel en kwamen ze steeds gevaarlijker door. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven, echter was dit een zeer gelukkige; een hoge bal van achteruit over de laatste lijn leek voor Marten. Hij tastte echter naast het leder waarna de spits het meest attent reageerde en de bal eenvoudig binnen kon werken. 1-2 en dit werd de rust stand.

In de rust de nodige omzettingen, Henriko bleef voor de zekerheid achter, Max moest naar de schoonfamilie om z’n pakjes uit te pakken en dus bleef er 1 wissel over. Marten verliet ook het veld en Senaid nam zijn plek onder de lat over (meesterzet, wat kan die gast keepen!).

In de rust besproken dat het 1e deel heel goed was maar het 2e deel van de 1e helft zorgwekkend slecht was. Er moest dus meer bewogen worden en harder worden gewerkt. Voetballend was het soms heel goed met prima combinaties waardoor we meer en meer gebruik konden maken van de ruimte achter de laatste lijn. Na wat goed combinatiespel kreeg Pieter de bal voor zijn linker, helaas schoot hij recht op de keeper. Ook Leon kreeg een goede kans, een stiftje ging echter langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later was hij opnieuw dichtbij maar gleed de keeper de bal naast het doel. De ruimtes werden ook groter en DVS werd daardoor ook gevaarlijker. Uit een corner werd de bal over gekopt en 2 schoten werden daarna goed geblokt.
Ook Senaid pakte een goed afstandsschot met 1 vuist. En zo bleef het lange tijd 1-2.
Na een goede aanval over rechts wist Jeroen slim een corner te versieren. Marten bracht de bal in bij de 2e paal waar Jari de bal snoeihard binnen kopte 1-3!!
Na deze goal kregen we nog enkele goede kansen, Leon met links maar helaas geen goal. Een afvallende bal uit de corner werd door Marten opnieuw voorgegeven, ditmaal laag Stèphan was attent en schoot hard in, maar opnieuw was het de keeper die een doelpunt voorkwam.
En kort daarna speelde Gerwin Stèphan in de diepte aan, hij speelde Leon in die de bal langs de keeper werkte, 1-4??... nee de bal werd op de lijn nog uit het doel gegleden.
Rond de 80e minuut was het DVS die gevaarlijk werden, een afstandsschot viel bij de 2e paal over Senaid binnen 2-3 en de spanning was terug.
Kort na de goal waren wij nog 1x dicht bij, Stèphan counterde na een corner over links, naast hem waren Leon en Jeroen mee. Een aardige bal met links wordt nog net verlengd door de laatste verdediger waardoor Jeroen mis taste. DVS probeerde daarna nog wel maar gevaarlijk werden ze niet.

Het harde werken van iedereen werd beloond! 2-3!