8251GC
DRONTEN
tel. 0321-316479

Met 13 man vertrokken we vandaag naar Dronten voor een pot tegen het 5e elftal van ASV Dronten.
De warming up was al lichtelijk bijzonder, de trainer van WHC <23 wilde op ons veld spelen omdat hun veld blijker NOG slechter was. Gelukkig weigerde ook onze tegenstander daar aan mee te werken en dus konden wij in een zacht, drassig veld aantreden. Het voorspelde niet veel goeds.

Het onderbuik gevoel bleek te kloppen, het veld was moeilijk te bespelen en het lukte dan ook niet om fijn te voetballen. Veel balverlies en onzorgvuldigheid zorgde voor een matige - slechte wedstrijd. Gelukkig deed Dronten daar ook aan mee.
Een paar halve kansen over en weer volgde tot ineens na een minuut of 25 hun libero de bal van een meter of 20 op doel schoot. Deze had voldoende hoogte om ons te verschalken 1-0.  Na de goal kregen we wel iets meer baloverwicht maar goed voetbal bleef uit. Wel bleven we hoog druk zette waar hun keeper soms moeite mee had. Bij één van die momenten schoot hij de bal wild over de zijlijn, ingooi. Johan gooide vervolgens de bal prima op het hoofd van Stèphan en met een ietswat gelukkige achterwaardse kopbal Sander bereikte. Sander die op zijn beurt wat geluk had maar ook geod doorzette werkte de bal met een sliding/schot in de korte hoek 1-1. Dit bleek ook de rust stand.

Na rust een 2tal wissels doorgevoerd en het leek alsof we iets meer druk konden houden op Dronten. Tot hele grote kansen leide dit nog niet.
Een kwarier naar rust wilde Stèphan de bal verplaatsen en werd daarbij geschept, een ijsbeentje betekende einde wedstrijd voor hem.
Enkele minuten later werd het overwicht in de score verwerkt. Na onnodig bal verlies kwam de bal toch bij Martijn uit die direct Leon de ruimte in speelde, Leon kwam los en lobde, de bal over de keeper 1-2! Loon naar werken.
Na deze goal hielden we de bal vaker en langer in de ploeg maar hadden we ook erg veel balverlies. En daar waar wij hoog op het veld stonden werden de ruimtes voor Dronten ook groter voorin. Helaas maakte ze daar tot 2 maal toe zeer goed gebruik van 3-2..

Na hun 3e goal hebben we nog wel aangezet tot open kansen resulteerde het niet, een geblokt schot van Marten, een schot van Jeroen over het doel, Pieter die z'n inzet gekraakt zag en misschien wel de grootste kans voor Sander die ditmaal over schoot.

Over 2 weken hopelijk onzelf revancheren tegen ASV Dronten 3 (met dan hopelijk een ander/beter veld)