Parkweg 0
3842AD
HARDERWIJK
tel. 0341-412659

Met natte sneeuw de warming up in en doet april wat ie wil. Gelukkig had het geen invloed op de wedstrijd.

De eerste helft begon rustig, balbezit over en weer maar nog de eerste kansen bleven uit.
Na een kwartier kregen we de eerste aardige kans, een bal van achteruit viel tussen de laatste linie waar Stèphan de bal na de stuit over de keeper wilde schieten, dat lukte maar daar was alles mee gezegd, gelukkig geen autoschade.
Na ruim 20 minuten was het wel raak, met goed voetbal door de linies heen werd door Leon uit eindelijk Pieter vrijgespeeld. Met een korte beweging naar binnen plaatste hij de bal in de verre hoek 0-1.
Niet veel later was het alweer gelijk, druk zetten verliep niet goed waardoor de rechtsbuiten van Zwart wit teveel ruimte kreeg, een actie maakte en de 1-1 verzorgde.
Na ruim een half uur kruiste de aanvallers elkaar waarbij een steekbal in de ruimte voor de voeten van Leon kwam, die aarzelde niet 1-2.
Ook nu kwam Zwart wit weer snel op gelijke hoogte 2-2.
Kort voor rust wisten we toch de voorsprong op het bord te zetten. Na goed druk zetten veroverde we de bal Martijn wilde afronde maar zijn bal werd door de keeper gepakt de rebound was voor Pieter 2-3.
In de extra tijd kwamen we nogmaals goed door. Leon speelde Stèphan tussen het centrale duo aan, hij bediende Martijn die opnieuw goed doorgelopen was. Hij zocht de verre hoek en vond een hand van de keeper. Corner geen goal. 2-3 was daarmee de ruststand.

In de rust enkele wissels.

Na rust was het betere van het spel voor ons al was er op de bank ook de zorg dat een 3-3 zomaar kon vallen. De eerste 20minuten bleef de treffer uit.
Maar in de 65e minuut was er een uitbreiding van de voorsprong, Leon werd goed de ruimte ingestuurd, hij omspeelde de keeper en in plaats van afronden gunde hij Jari een intikker vanaf 1,5 meter voor de doellijn volledig vrij, gelukkig faalde hij niet 2-4.
Na ca 70 minuten was het opnieuw raak, Pieter speelde achter z'n standbeen Marten vrij. Marten zocht de verre hoek met z'n "mindere" rechterbeen, de bal verdween stijf in de kruizing 2-5. De ban bij Zwart wit was gebroken. Leon en Martijn kregen een paar open kansen maar met name Martijn had z'n vizier opnieuw niet op scherp. Leon was na ruim 80 minuten iets scherper.  Na een dubbele schaar en pirouette stond hij op de hoek van de 5 meter, vandaar bediende hij Marten die de intikker op z'n rekening nam 2-6.
Het slot akkoord was voor Vincent, een prima wedstrijd vanaf het midden beloonde hij door een bal van opnieuw Leon binnen te schuiven.  Hoewel z'n aanname totaal mislukte omspeelde hij daar wel z'n tegenstander mee en had hij alle ruimte om de hoek uit te zoeken, 2-7.
Een mooie overwinnig op naar de laatste 5 wedstrijden van de competitie....

Wat blijkt, na VVOG hebben ook DVS en Hulshorst zich terug getrokken. - 5 wedstrijden en nu dan nog maar 2 wedstrijden te spelen.
De komende 5 weken dus even geen wedstrijd.....