Kampioenen! - SDC Putten

Kampioenen!

Veensche Boys JO15-1

1 - 1

SDC Putten JO15-2

... (penalty)
4'
5'

Competitie

5e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 06

Datum

1 oktober 2022 11:15

Scheidsrechter

R. Buitenhuis

Accommodatie

Sportpark Nijkerkerveen
Nieuwe Kerkstraat 16 E
3864ED
NIJKERKERVEEN
tel. 033-2571257

De ontknoping van deze eerste fase van de competitie is voor ons de wedstrijd tegen de nummer 2 Veensche Boys JO15-1. In punten staan we gelijk, maar ons doelsaldo is vele malen beter. We moeten minimaal gelijkspelen om door te gaan naar de volgende ronde, maar we gaan natuurlijk voor de winst. De veldbeheerder van Veensche Boys heeft ervoor gezorgd dat het veld er strak bij ligt. Het gras is precies lang genoeg voor een mooie wedstrijd. Geen grasspriet ligt verkeerd. Maar goed, het is dan ook kunstgras..

 

Als iedereen er klaar voor is kan de wedstrijd beginnen. En de eerste aanval is direct voor ons als Sil de bal diep kan geven op Niek. De pass is net te scherp en kan door de verdediging en de keeper worden weggewerkt. Veensche Boys is de volgende die mag aanvallen maar hun schot is een makkelijke prooi voor Bas. Wanneer Milan de bal goed uitverdedigd komt Veensche Boys er daarna doorheen. Jari verdedigd en raakt de tegenstander ligt aan. Helaas spelen we bij Veensche Boys dus fluit de scheids voor een penalty. Deze ontechte kans wordt benut (Bas zat nog wel dichtbij in de goede hoek) en we staan op een 1-0 achterstand. Dit is van korte duur want als Sil door de benen van de tegenstander Kris aanspeelt, kan deze op zijn beurt Tijs richting doel sturen op links. Tijs schiet deze kans binnen en we staan weer gelijk.

 

Voor de neutrale toeschouwer is het een mooie wedstrijd. Wij vallen aan, maar Veensche Boys krijgen ook hun kansen. Wij krijgen eerst nog een vrije trap als één van de tegenstanders één van ons overmidden probeert te schoppen. Daarna kan Sil de bal weer diepgeven op Niek. Niek gaat 2 man voorbij, maar wordt dan alsnog afgestopt door de derde tegenstander. Aan de andere kant verdedigd Jens V goed en rustig uit bij een aanval van Veensche Boys. En nadat Renzo daaruit de bal krijgt speelt hij deze over naar Kris die zijn schot over het doel ziet vliegen. En Niek krijgt een aantal kansen na passes van Jens N en Jens V. De verdediging vangt ze helaas elke keer op. Weer aan de andere kant is Bas alert op een aanval als een speler er doorkomt. En zo gaat het een tijdje heen en weer. Kris ziet de keeper van Veensche Boys met een mooie duik zijn afstandsschot uit de hoek halen en Milan onderschept een tegenstander op hun helft en kant de bal voorgeven. Deze voorzet wordt opgevangen. Tot aan de rust is het dan even wat rustiger. Er is nog één aanval van Veensche Boys, maar het eerste schot wordt door Bas tot corner verwerkt en de daaropvolgende corner wordt door hem opgevangen.

 

Na rust blijft het een boeiende wedstrijd. De teams zijn aan elkaar gewaagd en we zien aan de rechterkant mooie combinaties tussen Milan, Niek en Thomas. Maar ook achterin met George, Jens N en Jari zien we dat ze er voetballend goed uit komen. Natuurlijk komen er op een gegeven moment ook lange ballen. Zo hebben ze de tijd om weer goed te positioneren. Op het middenveld onderschept Sil met een mooie sliding de bal. Hij raakt nadat hij de bal heeft nog wel even de tegenstander, maar ook de scheids vindt het een correcte tackle. De tegenstander is het hier niet mee eens en houdt even pauze door te blijven liggen. Hij had niet echt door dat zij alleen met winst nog kans maken om eerste te worden.

 

Aan de rechterkant speelt Thomas zich netjes vrij door twee man uit te spelen en de bal in de diepte mee te geven aan Niek. De voorzet is voor de keeper. De bal gaat snel naar hun rechtsbuiten, maar Jens N. staat goed om de bal op te vangen. Een aantal seconden later doet hij dit nog een keer op de middenlijn en de tegenstander vindt het dan nodig om hem met een overtreding tegen te houden.

 

Als niet veel later een corner van ons op de 16 voor Thomas stuitert schiet hij deze uit de lucht richting doel. Waar ik hem van de zijkant al in het doel zag vliegen ging hij toch net over het doel heen. En een schot van Sil na goed samenspel gaat net naast het doel. Aan de andere kant wordt weer de zoveelste aanval opgevangen en de bal wordt teruggespeeld op Bas. De aanvaller komt naar hem toe, maar Bas blijft rustig en speelt de aanvaller uit en werkt de bal naar voren. Deze bal komt bij Niek, maar hij komt hierbij lelijk terecht en verdraaid zijn knie.

 

We krijgen wel aardig wat ruimte en kansen om op voorsprong te komen. Schoten van Jens N. gaan net voorlangs of zijn voor de keeper. Twee corners genomen door Tijs komen bij Kris, maar zijn schoten gaan net naast. De laatste minuten zijn nog wel behoorlijk spannend. De scheidsrechter laat na een overtreding op een speler van Veensche boys doorspelen, maar de volgende overtreding wordt afgefloten. Gelukkig voor ons, want Veensche Boys nog steeds voordeel en wilde gaan aanvallen. Ons laatste wapenfeit is Jens N. die in zijn eentje op de keeper af mag gaan. Zijn schot is net te hard en gaat over. De scheidsrechter wil Veensche Boys in de blessuretijd toch ook nog een kans geven en geeft een onterechte vrije trap. Als deze door ons wordt weggewerkt kan de scheids niets anders doen dan af fluiten.

 

Met een 1-1 gelijkspel zijn wij net als Veensche Boys ongeslagen met 13 punten uit 5 wedstrijden. Ons doelsaldo is echter beter waardoor wij zeer verdiend kampioen zijn geworden in deze 1e fase van de competitie en daarmee promotie hebben afgedwongen. Daarnaast was deze fase ook de junior Champions League waar wij dus ook een ronde verder gaan. Alle jongens uit de JO15-2 hebben alles gegeven voor dit zeer verdiende resultaat en wij kunnen dan niet meer dan trots zijn op hen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!